Experți suedezi: Rusia se pregătește de un război la scară largă

S.I. Catalin / 07 feb 2019 / 21:11

Armata rusă se pregătește să participe la conflicte militare din ce în ce mai mari – potrivit unui raport al Institutului pentru Studii de Apărare (FOI) din Suedia.

Raportul realizat de Institutul Suedez pentru Studii de Apărare a rezultat în urma culegerii şi analizării informaţiilor din surse deschise, publicate de media şi instituţiile din Rusia, în special de Ministerul Rus al Apărării. Raportul prezintă amploarea cu care au crescut exercițiile militare desfăşurate de armata rusă din 2009 până în 2018.

Autorii raportului, care au analizat exercițiile militare ruseşti desfăşurate în perioada 2009-2017, susțin că, începând cu anul 2009, armata rusă, care a participat anterior la mai multe conflicte locale, a început să se pregătească pentru războaie regionale de lungă durată, cu oponenți de nivelul Chinei și al NATO.

„Rusia este pregătită să folosească metode militare. Este important să înțelegem cum se poate întâmpla acest lucru în cele mai grave scenarii. Exercițiile militare ne prezintă o idee în acest sens" - a declarat Johan Norberg, coordonatorul cercetării.

În raport se mai arată că, în ultimii ani, armata rusă și-a consolidat semnificativ pregătirea de luptă și este capabilă să treacă rapid de la îndeplinirea sarcinilor de pace la desfăşurarea unui război.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy