Exerciţiul NATO ,,Iron Wolf 2018’’ din Lituania, s-a încheiat (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Iron Wolf 2018, un exercițiu multinațional al NATO și condus de Lituania, s-a încheiat luni (19 noiembrie 2018) la Pabrade cu o demonstrație de tehnică militară.

Acest exercițiu, care a început la 4 noiembrie, a mobilizat aproximativ 3.500 de militari din 13 țări membre ale NATO (Belgia, Canada, Republica Cehă, Estonia, Germania, Italia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Slovenia, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii) și Ucraina în calitate de partener al Alianţei. Ecerciţiul a permis forțelor să-și îmbunătățească pregătirea și să se instruiască cu una din cele patru grupuri de luptă ale NATO din regiune.

Acest exercițiu a fost conceput pentru a testa gradul de pregătire operațională a grupului de luptă în ceea ce privește planificarea și desfășurarea operațiunilor defensive, împreună cu un batalion al Brigăzii lituaniene „Iron Wolf“. Grupul de luptă a testat, de asemenea, mobilitatea militară pe calea exercițiului. Zece convoaie formate din aproximativ 350 de vehicule au intrat în exercițiul în mai puțin de 24 de ore după ce au părăsit garnizoana. Aceasta a fost cea mai mare deplasare de vehicule militare pe care Lituania a găzduit-o în ultimii ani. 

„Exerciţiul Iron Wolf își propune să testeze și să evalueze capacitatea unităților noastre de a redistribui rapid forțele oriunde în Lituania și desfășura operațiuni multinaționale defensive. Acesta este cel mai mare exercițiu efectuat în acest semestru în comun cu aliații noștri. Vom testa mobilitatea şi capacitatea de a ajunge rapid în orice zonă pentru a asigura apărarea împotriva oricărui inamic pe teritoriul Lituaniei'', a declarat colonelul Mindaugas Steponavičius, comandantul brigăzii mecanizate lituaniene ,,Iron Wolf ".

Într-un interviu acordat de primului ministru lituanian Saulius Skvernelis, pe 19 noiembrie, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a mulțumit țării că a găzduit exercițiul.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel