Exerciţiul multinaţional Resolute Castle 2019, la start

Elena Badea |
Data publicării:
Resolute Castle 2019
Resolute Castle 2019

Ceremonia de deschidere a exercițiului Resolute Castle 2019 va avea loc miercuri, 24 aprilie, începând cu ora 10.00, la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica" din Cincu, judeţul Braşov.

Resolute Castle 2019 este o perioadă de pregătire multinaţională anuală la care participă unităţi de geniu din Forţele Terestre Române şi din Garda Națională a statului Carolina de Sud, SUA.

Pentru al cincilea an consecutiv, Brigada 10 Geniu „Dunărea de jos", sprijinită de structuri de geniu din Diviziile 2 şi 4 Infanterie, va executa, împreună cu militari americani, în perioada aprilie – septembrie, lucrări de infrastructură şi amenajare a platformelor de instrucţie în CNIÎ "Getica".

Lucrările dezvoltate în cadrul exercițiului anual Resolute Castle fac parte dintr-un proiect al European Reasurance Initiative (ERI) executat de partenerul american, în cooperare cu structuri de geniu din Forțele Terestre Române.

Schimbul de experiență, prin folosirea de către militari a tehnicilor specifice de lucru, utilizarea în comun a tehnicii de geniu, lucrul după un proiect unic pentru ambele părți, constituie argumente care definesc standardizarea instrucției pe linie de geniu a structurilor din cadrul NATO.

Resolute Castle 2019 îşi propune să crească nivelul interoperabilității prin instruire continuă și prin punerea în aplicare a unor soluții inovatoare la probleme genistice comune. Exercițiul permite mobilizarea rapidă de forțe și demonstrarea capacității de descurajare într-un mediu complex de securitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel