Exerciții militare lituaniano-americane în apropiere de granița Federației Ruse

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele aeriene ale Lituaniei și ale Statelor Unite ale Americii au desfăşurat, miercuri, exerciţii militare în poligonul armatei lituaniene din apropierea orașului Kazlų Rūda, aflat la 60 de kilometri de frontiera cu Rusia - scrie Evropeiska Pravda, potrivit Rador.

 
 

,,Ne-am axat pe colaborarea armatelor lituaniană și americană în ceea ce priveşte executarea simultană a mai multor tipuri de sarcini care necesită precizie, viteză de reacție și coordonare în luarea deciziilor" - se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Lituania. În timpul acestor exerciţii, militarii au folosit, în premieră, sisteme digitale de control a acţiunilor.

SUA au participat la exerciţiu cu un bombardier B-52 al armatei americane, iar Lituania a implicat o aeronavă de transport Spartan, avioane de vânătoare l-39 și drone ScanEagle. Evropeiska Pravda aminteşte că Statele Unite ale Americii sunt un partener strategic al Lituaniei și un aliat cheie în asigurarea securității în regiunea baltică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel