Exerciții militare comune Turcia - Azerbaidjan

Eduard Pascu / 02 aug 2020 / 17:27

Exercițiile militare comune, care au început pe 29 iulie cu participarea forțelor ale Turciei și Azerbaidjanului, continuă.

"O altă etapă a exercițiilor tactice comune turco-azere continuă în conformitate cu Acordul de cooperare militară", a anunțat duminică Ministerul Apărării din Azerbaidjan.
„Conform planului, s-a verificat eficiența și coordonarea sarcinilor, interoperabilitatea, sprijinul logistic în cadrul operațiunilor de luptă, precum și eficiența utilizării armelor și a echipamentelor militare", se mai arată în comunicat, transmite Anadolu.

Exercițiile de luptă aeriană, care implică avioane și elicoptere, vor continua în Baku, Nakhchivan, Ganja, Kurdamir și Yevlakh până pe 10 august. Între timp, au loc exerciții militare la sol în zona Baku și Nakhchivan până pe 5 august. Sunt folosite piese de artilerie, vehicule blindate și mortiere.

Exercițiile au loc în timp ce la frontiera azero-armeană au avut loc confruntări. Cel puțin 11 soldați azeri - inclusiv un general maior și un colonel - au fost uciși.

Azerbaidjan a învinuit Armenia pentru acțiunile „provocatoare”. Ankara a sărit în apărarea azerilor și a avertizat Armenia că nu va ezita să intervină în apărarea vecinului său din est.

Citește și: Schimburi de focuri între Armenia și Azerbaidjan la frontieră - Update

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy