Excelența Sa Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Japonia, anunț, de la București, despre "Samurai Bond"

Diplomatul Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Japonia
Diplomatul Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Japonia

Excelenţa Sa Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Japonia, este invitatul analistului politic Bogdan Chirieac, la Interviurile DC News și Defense România.

Ambasadorul României în Japonia, Ovidiu Dranga, vine în studiourile DCNews TV, în această după-amiază.

Înainte de preluarea mandatului în capitala Japoniei, Ovidiu Dranga a fost Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Polonia, între iunie 2013 – mai 2021. Anterior misiunii la Varșovia, a deținut funcția de  purtător de cuvânt, secretar de stat pentru relația cu Parlamentul şi diplomație publică şi, în perioada ianuarie - iunie 2013, secretar de stat pentru afaceri globale, în Ministerul Afacerilor Externe.

Interviul va fi difuzat miercuri, 30 august, de la ora 17.00, pe DC News, DCNews TV, Defense Romania, cât și pe paginile de Facebook și Youtube ale acestora.

 

Ce este Samurai Bond

 

"Samurai bond" este o obligațiune denominată în yeni emisă în Tokyo de o companie non-japoneză și supusă reglementărilor japoneze. Alte tipuri de obligațiuni denominate în yeni sunt numite euroyeni și sunt emise în alte țări decât Japonia, de obicei la Londra. 

Cine este Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Japonia

Ovidiu Dranga este diplomat de carieră, cu  gradul diplomatic de ambasador. Face parte din corpul diplomatic al României din 1991.

După un an de activitate ca jurnalist la revista ”Lumea”,  a ocupat succesiv funcții de execuție și conducere atât în Centrala MAE, cât şi în serviciul exterior, cum ar fi prim colaborator la Misiunea României la NATO și UEO (1999-2000), director al direcției NATO (2000-2001), director general pentru afaceri politice (2005-2007). În perioada 2001-2003, Ovidiu Dranga a fost locțiitorul secretarului de stat pentru politica de apărare şi integrare euro-atlantică din Ministerul Apărării Naționale.

În exercitarea atribuțiilor specifice acestor funcții, a contribuit la iniţierea sau punerea în practică a unor proiecte sau demersuri relevante pentru politica externă a României, cum ar fi pregătirea pentru integrarea României în NATO (1994-2004), Forumul Mării Negre pentru Dialog şi Parteneriat și Strategia post-aderare a României la Uniunea Europeană (2006), Sinergia Mării Negre, Forumul ONG-urilor de la Marea Neagră și cursul “Reconstrucţie post-conflict şi stabilizare” (2007), Formatul Bucureşti – B9 (2015), Summit-ul Iniţiativei celor 3 Mări (I3M) de la Bucureşti (2018) și ședințele comune de guvern româno-polone (2018, 2019). De asemenea, Ovidiu Dranga a coordonat (2000-2001) echipa de negociere a Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind statutul forţelor Statelor Unite ale Americii în România, semnat la Washington la 30 octombrie 2001 (denumit „SOFA Suplimentar”) şi a asigurat preşedinţia procesului de cooperare în sud-estul Europei în domeniul apărării (“Southeastern Europe Defence Ministerial -  SEDM”), (2001-2003). În 2015, a fost ales pentru un an preşedinte al Grupului ambasadelor, delegaţiilor şi instituţiilor francofone din Polonia (“GADIF Pologne”).

În sfera construcţiei instituţionale, s-a aflat la originea creării Autorităţii Naţionale de Securitate (ANS), pe care a condus-o în calitate de director executiv (2000-2001), Catedrei de limba română din cadrul Universității Libere din Bruxelles, Consiliului consultativ interinstituţional privind comunităţile româneşti din străinătate (2012), Consiliului consultativ în domeniul asistenţei oficiale pentru dezvoltare – ODA (2013), Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie Polono-Română (2016) și Consulatului onorific al României la Cracovia. De asemenea, a contribuit la înființarea și operaționalizarea Misiunii României la NATO și UEO (1998).

A fost decorat cu Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de cavaler (2002), cu Ordinul „Meritul Diplomatic” în grad de ofiţer (2006) şi cu „Ordinul de Merit al Republicii Polone” în grad de Comandant (2019), respectiv Crucea cu stea în grad de Comandor a Ordinului de Merit al Republicii Polone, clasa a II-a (2021).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel