Europarlamentarul Eugen Tomac: Rusia se transformă într-un gulag. Practicile staliniste ale lui Putin ne obligă la acțiune

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat, marți, în plenul Parlamentului European, că „Rusia de astăzi se transformă pe zi ce trece într-un gulag” iar „Putin, prin comportamentul său, impunând practici staliniste prin care încearcă să își elimine opoziția, ne obligă pe toți la acțiune”.

„Este absolut șocant ceea ce se întâmplă în aceste zile. În primul rând, pentru că asistăm la ceva la care nu se aștepta nimeni, pentru că, după ce medicii europeni au demonstrat că Rusia lui Putin a încercat să lichideze fizic o voce care deranjează Kremlinul, răspunsul primit este că, atunci când această voce se întoarce acasă, este din nou reținută.

Aveți în fața dumneavoastră, domnul vicepreședinte, o mare provocare. Ea implică acțiune din partea Uniunii Europene, pentru că milioane de oameni cu același curaj pe care îl are Alexei Navalnîi în Rusia se uită cu speranță spre Europa. Rusia de astăzi se transformă pe zi ce trece într-un gulag și avem obligația să acționăm, pentru că ceea ce demonstrează în aceste zile Putin, prin comportamentul său, impunând practici staliniste prin care încearcă să își elimine opoziția, ne obligă pe toți la acțiune”, afirmă în plenul Parlamentului European Eugen Tomac, potrivit agenției de presă Mediafax.

Alexei Navalnîi a ajuns în Rusia duminică seara cu un avion care a aterizat pe aeroportul Şeremetievo, în apropierea Moscovei. Inițial, avionul trebuia să ajungă la Moscova, dar autoritățile au schimbat aeroportul deoarece Navalnîi era așteptat de numeroși susținători.

După ce a coborât din avion, dizidentul a spus că este bucuros că s-a întors acasă. În momentul în care a fost înconjurat de polițiști, el a solicitat să fie însoțit de avocat. Solicitarea i-a fost refuzată.

Alexei Navalnîi este unul dintre cei mai mari critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin. Anul trecut, în luna august, el a fost otrăvit și, ulterior, a primit tratament la o clinică din Germania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel