Estonia solicită Rusiei să plătească despăgubiri pentru ocupația sovietică

S.I. Catalin |
Data publicării:

Estonia ar trebui să ceară în mod oficial Rusiei să plătească despăgubiri pentru ocupația sovietică de peste 50 de ani, a declarat ministrul estonian al justiției, Urmas Reinsalu, într-un interviu pentru ziarul Eesti Päevaleht.

Estonia i-a reamintit Rusiei de vremurile ocupației sovietice și de încălcarea Păcii de la Tartu (1920).

„Linia frontierei de stat definită de Tratatul de Pace de la Tartu este încă validă constituțional, până la încheierea altor acorduri între țări. În același timp, au fost anunțate recent probleme legate de continuitatea legală în legătură cu Tratatul de pace de la Tartu”, susține ministrul.

URSS a încălcat Tratatul privind independența Estoniei, iar Rusia este responsabilă pentru acest lucru, a declarat ministrul estonian al justiției, Urmas Reinsalu, potrivit 112.UA și Pagina de Rusia.

El a subliniat că Federația Rusă este urmașa de drept a URSS-ului și trebuie să despăgubească țara sa, în conformitate cu dreptul internațional.

,,Uniunea Sovietică a ocupat Estonia, încălcând tocmai Pacea de la Tartu, iar Rusia, în calitate de urmașă de drept a acesteia, trebuie să recunoască acest lucru și, ținând cont de dreptul internațional, este obligată să compenseze prejudiciul cauzat", a declarat ministrul, citat de cotidianul "Eesti Päevaleht".

Potrivit oficialului, Estonia ar trebui să confirme încă o dată că este în interesul politicii sale externe să se ghideze atunci când analizează problema frontierei de cel de-al doilea articol al Tratatului de la Tartu și efectul continuității juridice.

„Având în vedere unele dintre problemele practice care au apărut, trebuie să anunțăm oficial acest lucru Rusiei, comunității mondiale și nouă înșine”, a adăugat el.

Teritoriul Estoniei, ca și al celorlalte țări baltice, a au fost anexate, ca urmare a Pactului Ribbentrop - Moltov. În 1944, când trupele naziste s-au retras din țările baltice, acestea au fost din nou înglobate în URSS, însă SUA nu a recunoscut acest act de agresiune. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel