Estonia se alătură statelor care refuză să adere la pactul ONU privind migraţia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Estonia s-a alăturat joi ţărilor care refuză să adere la pactul ONU privind migraţia, după ce executivul de la Tallinn nu a reuşit să ajungă la un acord asupra propunerii, potrivit unei declaraţii a guvernului, relatează dpa.

Ministrul de Externe, Sven Mikser, a pledat pentru semnarea de către Estonia a acordului, dar s-a confruntat cu opoziţia ministrului Justiţiei, Urmas Reinsalu, care provine din partidul conservator Pro Patria, îngrijorat că pactul ar putea deveni unul consacrat în dreptul internaţional şi ar limita capacitatea Estoniei de a decide asupra propriilor politici în ce priveşte migraţia.

,,Când am format această coaliţie, am convenit că vom lua deciziile în unanimitate. Din păcate, nu am putut ajunge astăzi la un astfel de consens", a arătat premierul Juri Ratas în comunicat.

Australia, Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria şi Statele Unite au refuzat de asemenea să adere la pact.

Este de aşteptat ca acordul, fără caracter obligatoriu, să fie semnat la summitul Naţiunilor Unite din Maroc, în perioada 10-11 decembrie. Documentul are ca ţinte gestionarea migraţiei globale şi consolidarea drepturilor migranţilor şi refugiaţilor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel