Estonia denunţă încălcarea spaţiului său aerian de un avion militar rusesc

Eduard Pascu / 04 feb 2021 / 17:58

Spaţiul aerian al Estoniei a fost încălcat de un avion rusesc militar de transport Iliushin Il-76 MD, a anunţat joi armata estonă într-un comunicat, indicând că aparatul a intrat fără permisiune în spaţiul aerian al acestei ţări baltice, membră a UE şi NATO, transmite dpa.

Ministerul de Externe eston l-a convocat joi pe ambasadorul Rusiei la Tallin în legătură cu acest incident şi i-a transmis o notă de protest, menţionează comunicatul, transmite Agerpres.

Potrivit textului, încălcarea spaţiului aerian eston de către Rusia, prima oară în acest an, s-a produs în apropierea insulei baltice Vaindloo miercuri şi a durat mai puţin de un minut.

Avionul avea transponderul /necesar pentru identificare/ deschis, dar în momentul încălcării frontierei de stat estone, pilotul nu a intrat în contact radio cu serviciul de control al traficului aerian din Estonia, conform comunicatului citat.

Reamintim cititorilor că miercuri, avioanele Eurofighter ale Luftwaffe, care execută serviciul de poliție aeriană NATO în Estonia s-au ridicat în alarmă pentru a executa interceptarea unui avion care nu răspundea la apelurile radio prin frecvența de urgență.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy