Estonia denunţă încălcarea spaţiului său aerian de un avion militar rusesc

Eduard Pascu |
Data publicării:

Spaţiul aerian al Estoniei a fost încălcat de un avion rusesc militar de transport Iliushin Il-76 MD, a anunţat joi armata estonă într-un comunicat, indicând că aparatul a intrat fără permisiune în spaţiul aerian al acestei ţări baltice, membră a UE şi NATO, transmite dpa.

Ministerul de Externe eston l-a convocat joi pe ambasadorul Rusiei la Tallin în legătură cu acest incident şi i-a transmis o notă de protest, menţionează comunicatul, transmite Agerpres.

Potrivit textului, încălcarea spaţiului aerian eston de către Rusia, prima oară în acest an, s-a produs în apropierea insulei baltice Vaindloo miercuri şi a durat mai puţin de un minut.

Avionul avea transponderul /necesar pentru identificare/ deschis, dar în momentul încălcării frontierei de stat estone, pilotul nu a intrat în contact radio cu serviciul de control al traficului aerian din Estonia, conform comunicatului citat.

Reamintim cititorilor că miercuri, avioanele Eurofighter ale Luftwaffe, care execută serviciul de poliție aeriană NATO în Estonia s-au ridicat în alarmă pentru a executa interceptarea unui avion care nu răspundea la apelurile radio prin frecvența de urgență.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel