Este oficial! Kim Jong Un se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin

S.I. Catalin |
Data publicării:
Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin
Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin joi, la Vladivostok, a anunţat marţi un consilier de la Kremlin, citat de AFP.

Iuri Uşakov a declarat presei că întâlnirea la vârf este "un eveniment cheie în relaţiile bilaterale".

Agenţia de presă KCNA din Coreea de Nord confirmase anterior că summitul ruso-coreean va avea loc "în curând", fără însă a preciza data. 

Kim Jong-Un ar putea vizita o bază militară rusă

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar putea să se deplaseze la baza marinei ruse din Vladivostok (ţinutul Primorie) în cadrul vizitei pe care o va întreprinde în curând în acest oraş rusesc de pe coasta Pacificului pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează luni agenţia de presă niponă Kyodo, citând surse proprii de la Moscova, potrivit EFE.

Conform Kyodo, Kim Chang-son, considerat a fi şeful de protocol al liderului nord-coreean, a fost văzut vizitând diverse puncte din Vladivostok, principalul oraş al Rusiei în Orientul Îndepărtat, inclusiv facilităţi ale bazei marinei ruse.

Vladivostok găzduieşte baza Flotei ruse din Pacific, una dintre cele cinci care alcătuiesc forţele maritime ruse.

Printre alte locuri vizitate de către cel numit 'majordomul' lui Kim Jong-Un se numără Teatrul de Operă şi Balet din Primorie, filială a Teatrului Mariinski din Sankt-Petersburg, Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat şi impresionantul acvariu Primorski din Vladivostok.

Kremlinul a confirmat săptămâna trecută că liderul nord-coreean Kim Jong-Un şi preşedintele rus Vladimir Putin se vor întâlni în zilele următoare în Rusia, în ceea ce va fi primul lor summit.

Deşi din raţiuni de securitate nu s-a precizat nici data şi nici locul acestei întâlniri, se presupune că ea va avea loc la Vladivostok, oraş-port situat la 300 km de frontiera dintre cele două ţări, unde a fost văzut Kim Chang-son. Conform Kyodo, acesta a fost văzut la Vladivostok şi în luna martie pentru presupuse pregătiri a vizitei liderului nord-coreean.

Se ştie de asemenea că Vladimir Putin se va afla în regiune în zilele de 26 şi 27 aprilie, cu ocazia participării la un forum dedicat noului drum al mătăsii la Beijing.

Astfel, media sud-coreene şi nipone presupun că Kim Jong-Un, care se va deplasa cu trenul său blindat în Rusia, va efectua o vizită de trei zile la Vladivostok începând de miercuri, ziua în care Putin va oferi un banchet în onoarea sa, iar summitul bilateral va avea loc la 25 aprilie.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a asigurat vineri că 'Rusia este pregătită să facă tot posibilul pentru a facilita procesul de denuclearizare a peninsulei coreene'.

Reuniunea Kim-Putin intervine după eşecul summitului de la Hanoi între Coreea de Nord şi Statele Unite, într-un moment în care Phenianul, sufocat de sancţiuni, încearcă să preseze Washingtonul din diferite părţi pentru a-şi relaxa cerinţele în dialogul cu regimul nord-coreean privind denuclearizarea.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel