„Este o țintă blindată ca toate celelalte”. Rușii au început deja să vadă ”Leoparzi”, dar spun că noroiul de primăvară îi va face inutili

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Leopard 2 A4, predat forțelor ucrainene
Leopard 2 A4, predat forțelor ucrainene

Tancurile germane Leopard au fost reperate lângă Bahmut, susține consilierul șefului autoproclamatei Republici Populare Donețk, Jan Gagin, potrivit agenției RIA Novosti.

„Au existat rapoarte că leoparzi au apărut în zona Artemovsk (numele folosit de ruși pentru Bahmut n.r.)”, a spus Gagin, care este consilier al guvernatorului desemnat de Rusia al regiunii Donețk, Denis Pușilin.

Tanc Leopard 2 A4

„Este o țintă blindată ca toate celelalte. Nu merită să facem un show din asta. Rasputița (o perioadă de noroi subțire după ploile de toamnă și dezghețul de primăvară) care a avut loc acum va complica mișcarea unor astfel de mașini grele precum Leopardul”, a declarat Gagin pentru postul de televiziune Rossiya.

 

”Leoparzii” polonezi sunt deja în Ucraina

 

Youtube video image

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a anunțat pe 24 februarie că primele patru tancuri Leopard 2A4 au fost predate Ucrainei. Două zile mai târziu, pe 26 februarie, au apărut informații zona din zona Ceasiv Yar că acolo au fost văzuți doi leoparzi.

Un comunicat de presă al Wagner spunea chiar că un tanc Leopard a fost deja distrus. Ulterior, proprietarul grupului lui Wagner, Yevgheni Prigojin, a negat informația.

Înainte de asta, au existat speculații că Leoparzii vor fi mutați la Zaporijjia, pentru a forma un grup de tancuri care ar fi folosit în ofensiva de primăvară.

Aproximativ o sută de leoparzi ar trebui să fie livrate din Polonia, Germania, Finlanda, Canada, Spania sau Portugalia.

Între timp, forțele militare ruse nu încetează să ia cu asalt Bahmut în regiunea Donețk, iar în regiunile Herson și Zaporijjia, ocupanții încearcă să creeze condiții pentru trecerea la ofensivă.

Federația Rusă continuă să își concentreze principalele eforturi pe acțiunile ofensive din direcțiile Kupiansk, Lîman, Bahmut, Avdiivka și Șahtar. 

În Energodar, regiunea Zaporijjia, rușii continuă să pună presiune asupra populației civile, în special, prin restricționarea furnizării de căldură și apă caldă la locuințe. După concedieri în masă, la centrala nucleară există un deficit de specialişti, din cauza căruia invadatorii sunt nevoiţi să angajeze oameni fără educaţie şi experienţă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel