”E imposibil să fii mai cinic”: Scholz, revoltat de „preocuparea” lui Putin pentru cetățenii pașnici din Orientul Mijlociu

Cancelarul german Olaf Scholz l-a criticat pe președintele rus Vladimir Putin pentru comentariile sale despre victimele civile în timpul războiului din Orientul Mijlociu.

Cancelarul german Olaf Scholz l-a criticat joi pe președintele rus Vladimir Putin pentru avertismentele sale privind victimele civile în conflictul dintre Israel și gruparea islamistă palestiniană Hamas.

"Sunt mai mult decât revoltat când aud că președintele rus avertizează peste tot că ar putea exista victime, victime civile ale confruntărilor militare. Într-adevăr, este imposibil să fii mai cinic de atât", a spus Scholz într-un discurs în parlamentul german . 

Comentând conflictul dintre Israel și gruparea Hamas, Putin le-a cerut părților „să se gândească la populația civilă”. El a cerut, de asemenea, „calmarea situației” din Israel pentru a „minimiza sau reduce la zero” victimele civile.

Vorbind despre Israel, Scholz a remarcat că cea mai importantă sarcină acum este eliberarea ostaticilor. „După teribilul atac al Hamas, consider că important să subliniez: locul Germaniei este ferm de partea Israelului”, a adăugat el.

 

Ajutor pentru Ucraina

 

În timpul discursului din Bundestag, cancelarul german Olaf Scholz a spus că țara sa va continua să furnizeze arme Ucrainei și că pregătește deja un pachet de iarnă de ajutor militar, în special echipamente de apărare aeriană, scrie Tagesschau.

Anterior, Ministerul German al Apărării a anunțat că va transfera în Ucraina o instalație suplimentară a sistemului de rachete antiaeriene Patriot, noi sisteme Iris-T, noi instalații antiaeriene Gepard, precum și muniție.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel