Escaladarea războiului din Donbas | Forțele conduse de Rusia folosesc sistemul de rachete antitanc Fagot

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele militare separatiste din Donbas, sprijinite de Federaţia Rusă, au folosit, pe 14 iulie, sistemul de rachete antitanc Fagot pentru a trage asupra poziţiilor forțelor întrunite ale Ucrainei, aflate în apropierea satului Novomykhailivka.

Potrivit agenţiei ucrainene de presă UNIAN, în urma acestui atac, întreprins mari seara de forţele separatiste proruse, șase soldați ucraineni au fost răniţi. 

Militarii ucraineni care iau parte la Operaţiunea Forţelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO) a precizat, pe 14 iulie într-o postare pe Facebook, ca acest incident dovedeşte încă o dată că invadatorii ruşi sunt dispus să deschidă deliberat focul asupra pozițiilor militarilor ucraineni şi confirmă faptul că aceştia nu respecta acordurile de pace de la Minsk - în regiunile ocupate trebuiau retrase trupele și armamentele ruse dincolo de frontiera necontrolată de către Kiev.

În urmă cu două zile, la 13 iulie, un medic militar şi doi soldaţi ucraineni şi-au pierdut viaţa în estul Ucrainei în confruntări cu separatiştii ruşi. Un militar a fost ucis într-un bombardament şi altul a murit după ce a călcat pe un dispozitiv exploziv. Medicul militar şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să îl evacueze pe soldatul ucis în explozie.

Echipa care purta căști albe cu însemne de identificare se afla la doar câțiva metri de corpul soldatului ucis anterior, când inamicul a deschis focul. Drept urmare, şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să îl evacueze pe soldatul ucis în explozie.

Potrivit ultimelor informaţii, forțele militare separatiste au întreprins, la 14 iulie, 18 atacuri asupra pozițiilor armatei ucrainene din Donbas, estul Ucrainei, iar șapte militari ucraineni din cadrul JFO au fost răniţi.

"Forțele militare separatiste, susţinute de Federația Rusă, au încălcat, pe 14 iulie, de 18 ori acordurile de încetarea focului ", a precizat astăzi pe Facebook, biroul de presă al JFO.

În atacurile lor, forțele separatiste au folosit sisteme rachete anti-tanc, diferite tipuri de lansatoare de grenade și mitraliere grele. Separatiştii au vizat pozițiile militarilor ucraineni, aflate în apropierea orașelor Avdiyivka și Maryinka, și satele Vodiane, Hnutove, Talakivka, Lebedynske, Berezove, Novomykhailivka, Shumy și Krymske.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel