Erdogan: Turcia va riposta ferm în cazul unui nou atac al regimului sirian

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia va riposta ''în cel mai ferm mod posibil'' în cazul unui nou atac al regimului sirian împotriva forţelor sale, a avertizat marţi preşedintele Recep Tayyip Erdogan în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus Vladimir Putin, susţinător al regimului de la Damasc, relatează AFP.

În cursul convorbirii telefonice, Erdogan a declarat că Ankara ''va continua să îşi exercite dreptul la autoapărare în cel mai ferm mod posibil în cazul unui nou atac similar'', potrivit preşedinţiei turce.

Convorbirea dintre Erdogan şi Putin a survenit la o zi după violenţe fără precedent între armata turcă şi forţele regimului Bashar al-Assad în provincia Idleb (nord-vestul Siriei) care s-au soldat cu peste 20 de persoane.

În noaptea de duminică spre luni, tiruri de artilerie ale regimului au ucis opt persoane de partea turcă. Ankara a ripostat bombardând poziţii siriene, cel puţin 13 persoane fiind ucise.

,,Atacul regimului sirian împotriva forţelor turce a dat o lovitură eforturilor comune (turco-ruse) de a impune pacea în Siria", a declarat Erdogan în cadrul convorbirii cu Putin, potrivit preşedinţiei turce, precizează Agerpres.

Rusia sprijină regimul lui Bashar al-Assad şi Turcia sprijină anumite grupări rebele care luptă împotriva regimului de la Damasc.

Potrivit ONU, o jumătate de milion de persoane au fost strămutate din cauza luptelor din nord-vestul Siriei, majoritatea îndreptându-se spre graniţa cu Turcia.

Această situaţie îngrijorează Turcia, unde peste 3,6 milioane de sirieni s-au refugiat deja din 2011.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel