Erdogan: Turcia nu recunoaște și nu va recunoaște anexarea ilegală a Crimeei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia nu recunoaște și nu va recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și sprijină fără în continuare suveranitatea, integritatea teritorială și independența Ucrainei.

„Turcia a sprijinit întotdeauna independența, integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. Turcia nu recunoaște și nu va recunoaște anexarea ilegală a Crimeei", a declarat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în cadrul unei conferințe de presă comună, după o întâlnire cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, relatează un corespondent Ukrinform.

În zilele de 7-8 august, Preşedintele Ucrainei, Volodmyr Zelenski întreprinde o vizită de lucru în Turcia.

Erdogan l-a felicitat-o pe Zelensky pentru victoria să la alegerile prezidențiale ale Ucrainei „într-un moment critic pentru țară" și este de părere că noul președinte va da un impuls suplimentar procesului de reformă a statului , a subliniat președintele turc.

Erdogan a menționat că toate problemele stringente ale relațiilor bilaterale au fost discutate în cadrul unei reuniuni cu președintele Ucrainei.

Zelensky invită Turcia să reconstruiască infrastructura Donbasului.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a invitat Turcia să ia parte la reconstrucția infrastructurii distruse din Donbas. El a spus acest lucru în cadrul unei întâlniri comune cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, la Ankara, miercuri, 7 august, potrivit unui corespondent Ukrinform.

,,Am invitat partea turcă să reconstruiască infrastructură din estul Ucrainei. Ne așteptăm la participarea activă a părții turce la un forum internațional pentru reconstrucția Donbasului, pe care intenționăm să îl organizăm în Mariupol în această toamnă", a spus Zelensky.

De asemenea, liderul ucrainean se va întâlni la Istambul cu Patriarhul ecumenic, Bartolomeu I. Potrivit „Adevărului Euronean", pricipalele subiecte de discuţie între cei doi lideri de stat vor fi relaţii culturale, cooperarea între comunităţi, relaţiile diplomatice, securitatea, precum şi industria apărării. Părţile speră să se înţeleagă în ceea ce priveşte industria de apărare, întrucât aceastea au deja un nivel ridicat de cooperarea în dezvoltarea Forţelor navale ale Ucrainei şi Turciei, în domeniul navelor aeriene nepilotate, sistemelor de rachete, areonavelor şi altor tipuri de tehnică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel