Erdogan: Turcia nu poate abandona relaţiile nici cu Rusia, nici cu Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a precizat miercuri că Turcia nu poate abandona relaţiile nici cu Rusia şi nici cu Ucraina. De asemenea, Erdogan a criticat faptul că eforturile diplomatice occidentale nu au dat rezultat, relatează agenţia de presă Reuters, citând mai multe posturi de televiziune din Turcia.

În timp ce se întorcea dintr-o vizită oficială pe care a efectuat-o în Africa, Erdogan le-a spus reporterilor că este dispus în continuare să medieze o discuţie între Rusia şi Ucraina. Acesta insistând să precizeze că Turcia, care are relaţii bune cu ambele, va lua măsuri care nu dăunează legăturilor bilaterale.

'Pentru noi nu este posibil să abandonăm niciuna din ele', a spus Erdogan, citat de NTV şi alte posturi turce de televiziune.

'Obiectivul nostru este să procedăm astfel încât, cu voia Domnului, să rezolvăm fără să o abandonăm pe niciuna', a adăugat preşedintele Turciei, potrivit Agerpres.

Preşedintele turc a lansat un apel Ucrainei şi Rusiei să reia negocierile, şi a afirmat că NATO trebuie să-şi 'stabilească poziţia'.

Recunoaşterea de către Rusia a independenţei celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei a declanşat reacţii rapide de condamnare şi sancţiuni din partea puterilor occidentale.

Turcia, care se învecinează atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia la Marea Neagră, este în principiu împotriva sancţiunilor, dar a calificat drept inacceptabilă acţiunea Moscovei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel