Erdogan: Putin a devenit mai deschis la negocieri cu Zelenski

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că nu își pierde speranța de a organiza o întâlnire între președinții Ucrainei și Rusiei pentru a pune capăt războiului.

Erdogan a făcut noi declarații la întoarcerea din Azerbaidjan, relatează Anadolu.

Potrivit lui Erdogan, „Putin este acum mult mai deschis la negocieri decât înainte”, iar în timpul discuțiilor de ieri cu Zelenski, președintele turc spune că a simțit că „nici el nu are un astfel de reținere și că este, de asemenea, în favoarea depășirii acestei probleme".

Erdogan intenționează să discute cu Putin și cu președintele Ucrainei Zelenski despre posibilitatea unor negocieri între Kiev și Moscova în zilele următoare.

„După ce i-am ascultat pe ambii lideri, vom vedea cât de departe pot duce diplomația telefonică pe care o vom desfășura în zilele următoare... Sperăm că vom continua drumul către pace prin aducerea celor doi lideri împreună. Pentru că ambele părți suferă pierderi serioase. Cred că pacea nu va avea perdanţi", a spus Erdogan.

După cum sa raportat, cu o zi înainte, Erdogan a vorbit cu Zelenski despre  necesitatea unei „înțelegeri diplomatice”.

Liderul turc a declarat în repetate rânduri că  speră să organizeze o întâlnire între  președinții Rusiei și Ucrainei pentru negocieri. În același timp, după anexarea a patru regiuni ucrainene la sfârșitul lunii septembrie, Zelenski a semnat un decret prin care interzice orice negocieri cu Putin.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel