Erdogan continuă maratonul diplomatic și merge în Golf: Liderul turc și prințul saudit au semnat o serie de acorduri bilaterale

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia își consolidează rolul de actor major (multi)regional. Erdogan merge în Arabia Saudită, Qatar și Emiratele Arabe Unite.

Turneul de trei zile vine după ce Erdogan a asigurat realegerea la sfârșitul lunii mai și se bazează pe eforturile diplomatice ale Ankara din 2021 pentru a normaliza legăturile tensionate cu Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite și va căuta să-și extindă parteneriatul deja puternic cu Qatar.

Peste 200 de oameni de afaceri turci îl vor însoți pe Erdogan în turneul din țările din Golf, care include Qatar și Emiratele Arabe Unite și este programat să se încheie pe 19 iulie.

Arabia Saudită și Turcia au semnat o serie de memorandumuri de înțelegere în multe domenii, inclusiv energie, investiții directe și industria de apărare, a informat marți dimineața agenția de presă de stat saudită SPA.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman au asistat la ceremonia de semnare a acordurilor bilaterale dintre cele două țări, arată DailySabah.

Regatul a semnat și două contracte cu compania turcă de apărare Baykar.

Erdogan sa întâlnit cu prințul moștenitor luni noaptea, după ce sosise în Regat câteva ore mai devreme mai devreme, pentru prima oprire a unui turneu din Golf, cu „mari speranțe” în investiții și finanțe, în vreme ce Turcia încearcă să reducă presiunile bugetare, inflația cronică și slăbirea monedei.

Erdogan este de așteptat să călătorească la Doha marți și să discute cu emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani.

Ultima oprire a președintelui va fi Emiratele Arabe Unite. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel