Erau prizonieri în avionul Il-76 doborât? Atunci predați cadavrele, cere Kievul. Kremlinul face pe niznaiul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ: Militari ruși ai forțelor OTSC/CSTO, care au participat la misiunea de pacificare din Kazahstan, în ianuarie 2022
Foto ilustrativ: Militari ruși ai forțelor OTSC/CSTO, care au participat la misiunea de pacificare din Kazahstan, în ianuarie 2022

Moscova ignoră cererile Kievului de eliberare a cadavrelor celor 65 de prizonieri ucraineni despre care susține că au murit după ce avion rusesc de transport Il-76 a fost doborât în ​​regiunea Belgorod.

Kremlinul susține că nu știe despre nicio solicitare din partea ucrainenilor și, prin urmare, nici măcar nu i-a putut da curs, deși Andriy Yusov, reprezentantul informațiilor militare ucrainene (HUR), spune contrariul.

„În ceea ce privește informațiile despre morți, Ucraina a cerut și solicită în continuare extrădarea cadavrelor. Dar partea rusă nu a fost încă de acord cu aceasta”, a spus site-ul Ukrainska Pravda.

„Țara noastră cere o anchetă internațională imparțială nu numai pentru a investiga circumstanțele prăbușirii avionului Il-76, ci și pentru a afla ce se afla de fapt în interior. Indiferent dacă erau oameni sau muniție, cine era acolo în afară de echipaj”, a adăugat Yusov, adăugând că Rusia face imposibilă o anchetă internațională independentă.

Kremlinul a răspuns foarte scurt la declarațiile oficialului ucrainean. „Administrația nu a primit nicio cerere”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, declarație citată de RIA Novosti.

Rusia susține că a identificat 65 de cadavre de soldați ucraineni în Il-76

Rusia dă vina pe Ucraina pentru că a doborât avionul Il-76 deasupra regiunii Belgorod din Rusia, folosind sistemul de rachete american Patriot. 

Potrivit Moscovei, în accidentul aviatic au pierit 65 de prizonieri de război ucraineni destinați schimbului și nouă ruși din echipaj și poliție militară.

Kievul nu a confirmat sau negat încă că a doborât avionul. El mai subliniază că încă nu se poate confirma ce sau cine se afla la bordul avionului distrus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel