Emmanuel Macron: Orice vaccin împotriva noului tip de coronavirus trebuie considerat "bun public global"

S.I. Catalin |
Data publicării:

Orice vaccin împotriva noului tip de coronavirus trebuie să fie considerat un "bun public global", a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron în timpul unei conferinţe internaţionale a donatorilor pentru susţinerea eforturilor în vederea dezvoltării unui asemenea vaccin, informează luni dpa.

Vaccinul ar trebui "să fie oferit întregii planete de către organizaţia pe care o vom alege", a spus Macron, atenţionând că lumea este "într-o cursă contra cronometru" pentru salvarea de vieţi.

,,Confruntaţi cu COVID-19, 'fiecare pentru sine' ar fi cea mai mare greşeală", a avertizat Emmanuel Macron, care a adăugat că actuala criză poate fi depăşită doar împreună.

Şeful statului francez a promis 500 de milioane de euro pentru a susţine finanţarea eforturilor în vederea găsirii unui vaccin, în plus la suplimentarea finanţării pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în timp ce Germania a oferit 525 de milioane de euro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel