Emmanuel Macron: Franţa se înscrie în rândul statelor care acordă 2% pentru apărare

Cristian Soare |
Data publicării:

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că ţara sa va atinge în anul 2024 ţinta convenită de NATO de alocare a 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare, coeziunea în interiorul Alianţei fiind posibilă, în opinia sa, doar dacă povara financiară este împărţită ''echitabil'', transmite Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a admonestat puternic statele membre ale NATO pentru că nu ating această ţintă mai curând.

Pe lângă Statele Unite, care cheltuiesc 3,5% din PIB pentru apărare, doar Marea Britanie, Polonia, Grecia şi Estonia respectă deja acest angajament.

Vorbind într-o conferinţă la summitul de la Bruxelles, Macron a declarat că Trump a reafirmat angajamentul Statelor Unite faţă de Alianţa Nord-Atlantică, în pofida îndoielilor exprimate anterior.

Franţa alocă în prezent 1,8% din PIB pentru bugetul de apărare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel