Emmanuel Macron anunță că "Operația Barkhane" din regiunea Sahel se va încheia anul viitor

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că operația militară franceză "Barkhane" de combatere a extremiștilor din regiunea Sahel din Africa, la care participă în prezent peste 5.000 mii de militari francezi, se va încheia în "primul trimestru al anului 2022".

În discursul său anual adresat militarilor în ajunul Zilei Naționale, Macron a declarat că "în primul trimestru al anului 2022 vom pune capăt Operațiunii Barkhane", subliniind în același timp că încheierea acestei operații, care se desfășoară din 2014, nu înseamnă că țara sa își va abandona rolul în această regiune.

Președintele francez a lăudat rolul jucat de forțele armate franceze în înfrângerea grupărilor fundamentaliste din Sahel, afirmând că "armata franceză și Operațiua Barkhane au împiedicat în ultimii ani înființarea unui califat în Sahel".

Vineri, Macron a anunțat, după un summit cu liderii grupului celor cinci țări din Sahel, că Franța va începe până la sfârșitul anului să își retragă forțele dislocate în nordul îndepărtat al Mali și își va concentra eforturile în sud, unde grupările jihadiste continuă să "răspândească amenințarea".

La acel moment, președintele francez a declarat că închiderea bazelor Barkhane din nordul Mali va începe în "a doua jumătate a anului 2021", în timp ce facilitățile militare din Kidal, Tessalit și Timbuktu vor fi închise "până la începutul anului 2022".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel