Emiratele Arabe Unite au primit prima aeronavă de avertizare timpurie Saab GlobalEye

Eduard Pascu |
Data publicării:

Emiratele Arabe Unite au primit prima dintre cele trei aeronave Saab GlobalEye contractate pentru avertizare timpurie și control (AEW & C), transmite Janes.

Saab a declarat că a început livrările platformei de averizare timpurie și control (AEW & C) construite pe modelul Bombardier Global 6000 și care au fost contractate către Forța Aeriană și de Apărare a Emiratelor Arabe Unite la sfârșitul anului 2015. Livrările celor două aeronave rămase sunt preconizate a se încheia până la sfârșitul anului 2021, existând posibilitatea achiziționării, suplimentar, a alte două aeronave.

Sistemele de la sol au fost deja predate Emiratelor Arabe Unite, înainte de sosirea aeronavei.

GlobalEye este construit având la bază radarul Saab Erieye Extended Range (ER) cu nitrură de Galliu, cu scanare electronică activă (AESA), care dublează eficiența puterii radarului în comparație cu variantele Erieye anterioare. Radarul are o putere de peste 650 km care poate fi extinsă prin focalizarea energiei.

Saab a spus că Erieye ER este rezistent la atacuri cibernetice și oferă funcționalități de toate condițiile meteorologice și în toate domeniile (aerian, maritim și terestru). Permite un upgrade „extrem de mare” în raport cu țintele de interes.

Pe lângă radarul AESA, aeronava este echipată și cu un radar multimod Leonardo Seaspray 7500E AESA 360 °, precum și cu o turelă electro-optică/infraroșu retractabilă Star SAFIRE 380-HD, sistem de identificare automată, suită HES-21 de suport electronic și contramăsuri. Producătorul spune că aeronava are o autonomie de zbor de peste 13 ore și o viteză maximă de 830 de km/h.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel