Embraer SA din Brazilia a început un proces de arbitraj împotriva Boeing

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Embraer SA din Brazilia a transmis luni că a început un proces de arbitraj împotriva lui Boeing, după ce producătorul din SUA a anulat brusc o tranzacție de 4,2 miliarde de dolari, peste weekend, care dura de ani de zile, transmite defense aerospace.

Acțiunile Embraer au scăzut cu 16% în Sao Paulo la o valoare mai mică decât cea din urmă cu peste 8 ani, în urma știrilor privind anularea, ceea ce sugerează că investitorii au sperat până în ultima clipă că acordul de preluare nu se va destrăma.

Prăbușirea bruscă, declanșată de un termen limită pe care Boeing a refuzat să-l prelungească, a atras sâmbătă un răspuns iritant din partea celor de la Embraer.

Embraer se află într-o situație delicată, a pariat viitorul companiei pe Boeing iar acum este izolată și fără un plan secund, în timp ce criza coronavirus face ravagii în industria transportului aeronautic.

Cu toate acestea, Embraer a încercat să-i liniștească pe investitori că rămâne o companie solidă, deși președintele companiei Francisco Gomes Neto a recunoscut că 2020 va fi un an „dur" și că 2021 va fi „mai rău decât ne-am fi crezut".

El a adăugat că Embraer a reușit să obțină 1 miliard de dolari economii în numerar pentru 2020 și că nu a suferit nicio anulare a comenzilor de aeronave din cauza crizei coronavirusului.

Gomes Neto a refuzat să ofere mai multe detalii cu privire la procesul de arbitraj și dacă va fi însoțit de un proces în instanța braziliană sau în SUA, transmite Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel