Urmărește emisiunea live



Elveția anunță închiderea parțială a spațiului său aerian și desfășurarea a 1.000 de militari cu ocazia summitului Putin-Biden

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministerul Apararii din Elvetia - Facebook
Ministerul Apararii din Elvetia - Facebook

Autoritățile elvețiene au decis să închidă spațiul aerian al regiunii Geneva, cu ocazia summitului dintre Joe Biden și Vladimir Putin.

"În cadrul reuniunii sale din 11 iunie 2021, Consiliul Federal a aprobat o restricție temporară privind utilizarea spațiului aerian în timpul summitului dintre președintele Biden și președintele Putin în perioada 15-17 iunie 2021 la Geneva", se menționează în comunicatul autorităților elvețiene citat de TASS.

Forțele aeriene elvețiene vor asigura poliția aeriană și vor supraveghea mai bine spațiul aerian, a menționat guvernul. Restricțiile sunt introduse pe 15 iunie de la ora 8.00 până pe 17 iunie ora 8.00. Acestea includ spațiul aerian al regiunii Geneva, cu centrul deasupra Place des Nations, lângă Biroul ONU la Geneva. În același timp, zborurile comerciale către și de la Aeroportul Internațional Geneva "nu vor fi afectate de restricție".

Vineri, Consiliul Federal a aprobat, de asemenea, desfășurarea a până la 1.000 de militari pentru a oferi sprijin autorităților cantonului Geneva în timpul summitului. În special, forțele armate vor fi responsabile pentru protejarea misiunilor străine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel