Elveția, o nouă cerere pentru avioane de luptă și sisteme antiaeriene

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Elveția a emis o nouă cerere pentru a achiziționa noi aeronave de luptă și sisteme de apărare aeriană la sol, până în anul 2030, transmite Jane.

Această solicitare vine la aproximativ 12 luni de la prima care a fost emisă de agenția de achiziții de apărare Armasuisse și se bazează, conform Ministerului Apărării, pe datele culese în urma testelor și evaluărilor celor cinci avioane de luptă candidate și două tipuri de sisteme de apărare antiaeriană.

Elveția vrea să înlocuiască până în anul 2030 flotele de avioane Northrop F-5E/F Tiger II și Boeing F/A-18 Hornet. Forțele Aeriene au în vedere Eurofighter Typhoon, Dassault Rafale, Boeing F/A-18E/F Super Hornet, Saab Gripen E și Lockheed Martin F-35A Lightning II Joint Strike Fighter. În ceea ce privește sistemele de apărare aeriană sunt în vedere Eurosam SAMP/T și Raytheon Patriot.

Propunerea ar trebui să includă prețuri pentru 36 - 40 de aeronave (inclusiv logistică și arme), precum și alte aspecte industriale, inclusiv compensări și trebuie să fie cea mai avantajoasă ofertă pentru Elveția.

"Punctul de plecare pentru determinarea numărului de aeronave de luptă sunt cerințele pentru a face față unei situații de tensiune crescută. Într-o astfel de situație, Forțele Aeriene Elvețiene trebuie să poată efectua permanent patrulare aerienă cu cel puțin patru aeronave pentru minimum patru săptămâni, pentru a păstra suveranitatea aeriană și pentru a preveni încălcarea spațiului aerian elvețian. În plus, Forțele Aeriene Elvețiene vor folosi noile aeronave de luptă pentru misiuni de poliție aeriană și, în caz de atac armat, ele vor putea să apere spațiul aerian și vor putea să susțină forțele terestre", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Elveția.

Vezi și: US Navy va primi în curând primul avion Boeing F-18E Super Hornet Block 3

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel