Elon Musk: Starlink va lucra în Ucraina, chiar dacă Pentagonul va refuza finanțarea

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Terminalele Starlink, care ajută la menținerea comunicării cu armata ucraineană în zona de luptă, vor funcționa în Ucraina indiferent de disponibilitatea Departamentului Apărării (DoD) al SUA de a oferi finanțare.

Fondatorul producătorului de terminale SpaceX Elon, Elon Musk, a scris despre asta pe Twitter.

„Chiar înainte ca DoD să revină cu un răspuns, i-am spus lui Mykhailo Fedorov (viceprim-ministrul Transformării Digitale a Ucrainei  - nota autorului) că SpaceX nu va închide Starlink, chiar dacă DoD refuză să ofere finanțare”, a scris Musk, în această dimineață.

Fedorov i-a mulțumit lui Musk, și a reamintit că Elon Musk l-a asigurat înainte de discuțiile despre finanțare, că Starlink va lucra în Ucraina.

”Mulțumesc lui Elon Musk. Înainte de toate discuțiile despre finanțare, mi-ați confirmat că, în orice caz, veți asigura munca Starlinks în Ucraina. Acest lucru a fost extrem de important pentru Ucraina. Vă suntem recunoscători!”, a scris Fedorov.

în urmă cu două săptămâni, presa americană a relatat că SpaceX a cerut Departamentului american al Apărării să preia plata serviciilor de internet prin satelit pentru Ucraina, care este furnizată de terminalele Starlink.

Ulterior, Elon Musk a precizat că nu solicită rambursarea cheltuielilor deja suportate, dar nici nu poate finanța în mod constant funcționarea terminalelor transferate, care vor costa compania peste 120 de milioane de dolari până la sfârșitul anului și aproximativ 400 de milioane de dolari pentru următoarele 12 luni.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a asigurat că, dacă va fi necesar, Pentagonul, Uniunea Europeană și donatorii privați vor finanța comunicațiile prin Starlink.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel