ELN, ultima gherilă activă din Columbia, a eliberat un prizonier

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Luptători de gherilă Columbia. Sursă foto: AFP TV, captură YouTube
Luptători de gherilă Columbia. Sursă foto: AFP TV, captură YouTube

Gherila columbiană Armata de Eliberare Naţională (ELN), ultima încă activă în Columbia, a eliberat marţi un tânăr încă minor şi l-a predat Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), informează miercuri France Presse.

El "este în stare bună de sănătate şi a fost predat funcţionarilor Institutului columbian de protecţie a familiei", administraţia responsabilă de drepturile copiilor şi adolescenţilor în Columbia, a precizat CICR pe contul său de Twitter, potrivit Agerpres.

Nu a fost specificată durata detenţiei tânărului în mâinile ELN, nici vârsta acestuia.

Oprirea răpirii de persoane este una dintre condiţiile impuse de preşedintele columbian Ivan Duque înainte de orice dialog de pace cu ELN, precum şi încheierea oricărei activităţi considerate "criminale".

Considerată ultima gherilă activă din Columbia după acordul de pace ce a condus la dezarmarea Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), ELN, înfiinţată în 1964, numără aproximativ 2.300 de luptători şi are o vastă reţea de sprijin în unele zone urbane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel