Elicoptere ucrainene Mi-8 distruse de ruși cu lovituri cu dispersie combinate (Video). Rusia „fură” tactica SUA și lovește în mai puțin de 3 minute ținta

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo source: Captură video Ministerul Apărării din Rusia
Photo source: Captură video Ministerul Apărării din Rusia

Ministerul rus al Apărării a prezentat, pe 13.03.2024, un material video privind lovirea a două elicoptere ucrainene în partea controlată de autoritățile de la Kiev din regiunea Donețk. Potrivit raportului departamentului militar rus, cele două elicoptere Mi-8 aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei au fost distruse complet.

Într-o declarație oficială, reprezentanții Ministerului rus al Apărării au precizat că elicopterele au fost distruse cu o lovitură combinată. După identificarea țintelor de către echipamentele de cercetare aeriană, acestea au fost lovite cu muniție cu dispersie, după care au fost distruse cu arme de înaltă precizie. Un elicopter de același tip a reușit să decoleze și să părăsească zona. 

Elicopterele ucrainene se aflau în apropierea localității Novopavlovka din regiunea Donețk.

“Prin intermediul cercetării aeriene, au fost identificate trei elicoptere din dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei, care au aterizat pe un teren ascuns, echipat pentru realimentarea aparatelor de zbor și refacerea stocurilor de arme ale acestora.

Zona în care au fost descoperite elicopterele a fost lovită imediat de muniție cu dispersie. Ca urmare a loviturilor ulterioare, două dintre elicoptere au fost distruse cu ajutorul armelor de înaltă precizie”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării, citat de portalul topcor.ru.

 

Tactica rușilor adaptează modelul SUA și au nevoie doar de 1-3 minute de la descoperirea țintei până la lovire, ceea ce complică situația pentru Ucraina

 

2. Photo sour... (screenshot-2024-03-13-223337_07978100.png)

Photo source: Captură video Ministerul Apărării din Rusia

Comentariul autorului: Videoclipul prezentat de Ministerul rus al Apărării a fost preluat de mai mulți utilizatori ruși și ucraineni de pe rețelele de socializare (X, Telegram, Vkontakte).

Din comentariile acestora rezultă că cele două elicoptere Mi-8 ar fi, de fapt, civile, fără să aibă legătură cu armata ucraineană. Acestea ar fi fost utilizate însă pentru furnizarea de sprijin aerian pentru comandourile Direcției principale de informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, care, în ultimele zile, au atacat mai multe localități de pe teritoriul Federației Ruse, aflate la frontiera cu Ucraina.

Potrivit postărilor de pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter), lovitura inițială ar fi fost efectuată cu o rachetă cu dispersie de tip 9M723 sau 9M549, iar cele ulterioare au fost executate, cel mai probabil, cu rachete de tip Kh-35U (305E).

În ultima perioadă, surse ucrainene au semnalat faptul că armata rusă a redus în mod semnificativ timpul necesar loviturilor de represalii asupra tehnicii de luptă și pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei.

După cum au informat reprezentanții ucraineni, acum armata rusă are nevoie doar de 1-3 minute de la descoperirea țintei și până la lovirea acesteia. Ca urmare, militarii ucraineni nu mai au timp să-și schimbe pozițiile până la sosirea munițiilor rusești, așa cum făceau mai înainte.

Probabil că, pe baza experienței dobândite în timpul conflictului, armata rusă a reușit să implementeze un sistem modern de cercetare și lovire, introducând în mod activ elemente ale războiului centrat pe rețea.

Această procedură a fost aplicată pentru prima dată de Pentagon și constă în obținerea superiorității prin unirea diferitelor grupuri militare într-o singură rețea informațională, pentru realizarea celui mai rapid schimb posibil de informații și pentru luarea deciziilor.

Prin utilizarea noilor proceduri, trupele ruse au reușit în ultima perioadă să obțină mai multe succese, în special în războiul contrabaterie. Astfel, au fost distruse mai multe lansatoare de rachete antiaeriene de tip Patriot, dar și instalații de tip HIMARS. În același timp, patru tancuri americane de tip Abrams au fost distruse pe direcția Avdiivka.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel