Elicopterele Chinook HC.5 ale Royal Air Force își prelungesc șederea în Mali

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Royal Air Force Elicopterele Chinook HC.5 Mali
Royal Air Force Elicopterele Chinook HC.5 Mali

Regatul Unit al Marii Britanii va extinde operațiunile a trei elicoptere Boeing Chinook ale Forțelor Aeriene Regale (RAF) care au fost distribuite în Mali din iulie 2018, a anunțat guvernul la 9 iulie.

Elicopterele Chinook HC.5 și aproape 100 de persoane care au oferit sprijin pentru mobilitatea aeriană intra-teatrală forțelor franceze implicate în misiunea regională de combatere a terorismului "Barkhane" vor rămâne dislocate la această bază pentru încă cel puțin șase luni.

"Elicopterele din Regatul Unit aduc o operațiune logistică unică, permițând forțelor terestre franceze să opereze mai eficient în Sahel, inclusiv în Niger și Burkina Faso. Forțele franceze, cu sprijinul Regatului Unit, conduc lupta împotriva extremismului violent într-o regiune în care militanții legați de Al-Qaida și de statul islamic reprezintă o amenințare constantă", a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Într-o zonă de operațiuni care acoperă țările din Sahel (și fostele colonii franceze) din Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania și Niger, care se află într-un spațiu de aproximativ 3.200 km și mai extins decât Europa, Serval și Operațiunea "Barkhane" au fost în mare măsură dependente de elicopterele furnizate de Forțele Aeriene franceze (ALAT) cu elicopterele Airbus, Gazelle, NHIndustries NH90, Puma, precum și cele trei Chinooks ale RAF.

Vezi și: Operațiune a forţelor speciale franceze în Burkina Faso: 4 ostatici au fost eliberați

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel