Elicopter NATO, prăbușit în Afganistan

S.I. Catalin |
Data publicării:
elicopter Mi-8
elicopter Mi-8

Un pilot străin și doi soldați afgani au murit după ce un elicopter moldovenesc contractat de NATO s-a prăbușit pe teritoriul unei baze militare.

Maj. Hanif Rezaie, un purtător de cuvânt al armatei  afgane, declară că alte trei persoane, inclusiv un alt pilot străin, au fost rănite când elicopterul MI-8 s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la baza aflată lângă orașul nordic Mazar-i-Sharif, scrie washingtonpost.com, citat de Deschide.md.

Rezaie declară că accidentul a fost cauzat de o problemă tehnică, iar elicopterul s-a aprins în timpul impactului cu solul. Alți șapte militari care se aflau la bordul elicopterului, au fost salvați.

Rezaie nu a putut confirma naționalitatea celor doi piloți străini, însă surse ale portalului Deschide.MD din domeniul aviatic, au precizat că atât elicopetrul, cât și echipajul de la bord aparțineau companiei moldovenești Valan.

Contactat de reporterii ziarului Deschide.md, managerul companiei Valan, Serghei Kitsyuc, a spus că nu va comenta deocamdată această informație.

Valan International Cargo Charter a fost fondată în 1990. În prezent, compania are în proprietate patru elicoptere de tip Mi-8 MTV-1 şi, în acelaşi timp, continuă să opereze aeronave închiriate, având în total nouă elicoptere în dotare.

Valan International Cargo Charter este specializată în transportul mărfurilor şi a personalului în misiuni internaţionale.

Din 2002, compania a oferit servicii aeriene în cadrul misiunilor internaţionale, în state ca: Afganistan, Irak, efectuând zboruri sub egida ONU şi alte organizaţii internaţionale.

Acesta nu este primul incident al companiei Valan International Cargo Charter. Acum trei ani, un elicopter cu alți trei moldoveni la bord, a fost capturat de talibani în regiunea Kunduz din Afganistan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel