Egiptul a încheiat nouă acorduri pentru explorarea zonelor petrolifere din Mediterană și Marea Roșie

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Ministrul egiptean al petrolului Tarek El Molla a semnat nouă acorduri cu șase companii internaționale și egiptene pentru a căuta petrol și gaze naturale în regiunile estice ale Mediteranei și în apele regionale din Marea Roșie.

Potrivit Ministerului Petrolului, investițiile minime care sunt atrase în conformitate cu acordurile semnate sunt estimate la peste un miliard de dolari. Acordurile vizează forarea a 17 noi puțuri de explorare în zonele de concesiune.

Al-Mulla a declarat că cele nouă acorduri recente provin din cele 12 înțelegeri pe care ministerul a reușit să le realizeze în perioada pandemiei, cu o investiție minimă de aproximativ 1,4 miliarde de dolari, și prin care își propune să foreze 23 de puțuri în nouă regiuni din estul și vestul Mediteranei și în trei regiuni din Marea Roșie, subliniind că celelalte trei acorduri vor fi semnate în perioada următoare.

Al-Mulla a afirmat că noua strategie a ministerului de a promova oportunități de investiții a fost secretul succesului său în atragerea de noi investiții globale în Egipt în activități de căutare a petrolului și gazelor naturale și încheierea de noi parteneriate cu companii gigantice și importante din industria petrolieră globală, precum "Exxon Mobil" și "Chevron". Acestea se implică pentru prima dată în activități de căutare a petrolului și gazelor naturale în Egipt și se alătură marilor companii internaționale care operează în prezent în regiunile estice și occidentale ale Mediteranei și Mării Roșii, precum "Shell", "BP" și "Total".

Concret, acordul semnat cu Exxon Mobil prevede o investiție minimă de 112 milioane de dolari pentru forarea a trei puțuri în zona maritimă  North Marquia din Marea Mediterană, iar cel cu Chevron și partenerul său egiptean Tharwa Petroleum stabilește o investiție minimă de 70 de milioane de dolari pentru a fora un puț de explorare în zona North Sidi Barrani.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel