Șeful Statului Major al Apărării, întâlnire cu comandantul Corpului de puscaşi marini al SUA

S.I. Catalin / 27 sep 2019 / 23:12

Şeful Statului Major al Apărării (SMA), generalul Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, joi, o întrevedere cu comandantul Corpului de Infanterie Marină al Statelor Unite ale Americii (SUA), generalul David H. Berger, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de SMA.

Potrivit sursei citate, dialogul, care a avut loc la comandamentul din Washington, "a vizat şi radiografia contextului de securitate din regiunea Mării Negre".

,,Şeful SMA a mulţumit pentru beneficiile dobândite în urma prezenţei infanteriei marine în cadrul Black Sea Rotation Force şi a reiterat relevanţa prezenţei acestei categorii de forţe în regiunea Mării Negre. Totodată, generalul Ciucă a subliniat contribuţia acestora la perfecţionarea tehnicilor şi procedurilor specifice, de către infanteriştii marini români, în cadrul exerciţiilor bilaterale, ceea ce asigură consistenţa procesului de realizare a capabilităţii nou înfiinţate, Regimentul de infanterie marină din compunerea Forţelor Navale", se precizează în comunicat.

Programul vizitei generalului Ciucă în SUA a cuprins şi întrevederi cu şeful Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale al SUA, generalul Richard D. Clarke, dar şi cu şeful Comandamentului Central, generalul Kenneth F. McKenzie Jr. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy