Șeful Statului Major al Apărării, întâlnire cu comandantul Corpului de puscaşi marini al SUA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Şeful Statului Major al Apărării (SMA), generalul Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, joi, o întrevedere cu comandantul Corpului de Infanterie Marină al Statelor Unite ale Americii (SUA), generalul David H. Berger, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de SMA.

Potrivit sursei citate, dialogul, care a avut loc la comandamentul din Washington, "a vizat şi radiografia contextului de securitate din regiunea Mării Negre".

,,Şeful SMA a mulţumit pentru beneficiile dobândite în urma prezenţei infanteriei marine în cadrul Black Sea Rotation Force şi a reiterat relevanţa prezenţei acestei categorii de forţe în regiunea Mării Negre. Totodată, generalul Ciucă a subliniat contribuţia acestora la perfecţionarea tehnicilor şi procedurilor specifice, de către infanteriştii marini români, în cadrul exerciţiilor bilaterale, ceea ce asigură consistenţa procesului de realizare a capabilităţii nou înfiinţate, Regimentul de infanterie marină din compunerea Forţelor Navale", se precizează în comunicat.

Programul vizitei generalului Ciucă în SUA a cuprins şi întrevederi cu şeful Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale al SUA, generalul Richard D. Clarke, dar şi cu şeful Comandamentului Central, generalul Kenneth F. McKenzie Jr. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel