Șeful de stat major al Forțelor Aeriene ale SUA a cerut o pregătire mai bună pentru un eventual război cu Rusia sau China

Ionel Copcea |
Data publicării:

În Statele Unite a fost lansat un raport dedicat necesității „accelerării ritmului schimbărilor” din armata americană și complexul militar-industrial. Autorul acestuia este șeful Statului Major al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite, generalul Charles Brown.

În raportul său, generalul american a afirmat că pierderile într-un viitor război pot fi comparabile cu cele din cel de-al Doilea Război Mondial.

“Trebuie să recunoaștem că astăzi comanda militară americană nu este destul de serioasă cu privire la amploarea amenințării unui posibil război în viitor”, a spus Brown.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene americane a afirmat că SUA vor trebui să concentreze toate resursele și capacitățile principale pentru a câștiga.

“Trebuie să ne dezvoltăm potențialul, să ne concentrăm pe cele mai noi tehnologii. Acest lucru va ajuta la o pregătire mai bună pentru un posibil război în viitor, un război care ar putea izbucni între Statele Unite, pe de o parte, și Rusia sau China, pe de altă parte”, a precizat Brown.

În plus, generalul a promis să prezinte, luni - 14 septembrie, un set extins de măsuri pentru „pregătirea pentru un posibil război”. Aceste măsuri, potrivit presei americane, nu vor fi prezentate în public.

Comentariul autorului: Charles Brown a fost numit în funcția de șef de stat major al Forțelor Aeriene americane pe 06 august, devenind primul lider de culoare care a ajuns la un asemenea nivel în cadrul acestei categorii de Forțe Armate.

Raportul elaborat de acesta poartă denumirea de “Accelerează sau pierde schimbarea” și pune accent pe faptul că un viitor război va fi diferit de conflictele în care a fost implicat Washingtonul în ultimele decenii. În opinia generalului, un război major va fi dus cu un adversar de o forță comparabilă cu cea americană, care s-ar putea solda cu pierderi gigantice.

Presa din SUA estimează că Brown se va confrunta cu o opoziție serioasă din partea parlamentarilor americani, care vor obiecta în mod categoric la anumite schimbări, ce vor presupune inclusiv închiderea unor facilități militare cu sisteme de armament învechite din districtele lor.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel