Șeful Apărării din Armata Canadiană, întâlnire cu ministrul Nicolae Ciucă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministrul Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă s-a întâlnit azi cu generalul Jonathan H. Vance, șeful Apărării din Armata Canadiană, aflat în vizită în România, a anunțat oficialul român pe contul său de Facebook.

"I-am mulțumit generalului Vance pentru contribuția avută la consolidarea capacității operaționale a Armatei României, pentru susținerea inițiativelor regionale aflate în derulare, cât și pentru sprijinul acordat detașamentului românesc care execută evacuarea aeromedicală în Mali", a spus ministrul Nicolae Ciucă.

"Apreciez, în mod deosebit, prezența aeronavelor canadiene CF-18, în cadrul misiunilor de poliție aeriană, a navelor de luptă în cadrul grupărilor navale permanente aliate, precum și participarea cu personal de stat major în cadrul comandamentelor Diviziei Multinaționale Sud-Est și Brigăzii Multinaționale Sud-Est, unități NATO aflate pe teritoriul României", a spus ministrul Apărării.

"Vom continua activitatile de instruire în comun, în special în domeniile aerian și maritim. Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale Canadiene au mai executat misiuni în comun și în anii 2014, 2016, 2017 și 2018 la Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii. În domeniul maritim, militarii canadieni au participat la exercițiul SEA SHIELD, precum și la misiuni în cadrul prezenței avansate adaptate (tFP) și Grupării Navale Permanente Aliate (SNMG2)", a mai spus Nicolae Ciucă în mesajul transmis pe Facebook.

Vezi și: Canadienii cu CF-188 Hornet au revenit în România pentru misiuni de Poliție Aeriană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel