Efecte ale invaziei din Ucraina: Trupele de Desant Aerian din Rusia au un nou comandant, originar din Donbas

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Un nativ din Donbas este noul comandant al Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse. Este vorba despre general colonel Mikhail Teplinsky, care anterior a îndeplinit funcția de șef de stat major și prim-locțiitor al comandantului Trupelor Regiunii Militare Centru.

După câte se pare, înlocuirea comandantului Trupelor de Desant Aerian a fost efectuată de președintele Vladimir Putin pe 16 iunie, în secret, fără să fie anunțată pe sursele oficiale.

Schimbarea din funcție a comandantului Trupelor de Desant Aerian, general colonel Andrei Serdyukov, a fost anunțată de Irina Kuksenkova, corespondent al postului de televiziune Pervy kanal (Channel One), pe canalul său de Telegram.

“Andrei Serdyukov nu mai este comandantul Trupelor de Desant Aerian. Acum, Forțele Aeropurtate sunt comandate de Mikhail Teplinsky”, se arată în postarea acesteia.

Ulterior, această informație a fost preluată de o serie de surse locale sau mai puțin cunoscute, între care by.tsargrad.tv, livekuban.ru sau chita.ru.

O serie de postări de pe Twitter au anunțat faptul că generalul Serdyukov a fost numit la conducerea Trupelor Regiunii Militare Sud, în locul generalului de armată Aleksandr Dvornikov, care a fost avansat într-un post de adjunct al ministrului apărării. Deocamdată însă, aceste informații nu au fost confirmate.

Cert este faptul că cei doi generali, Serdyukov și Dvornikov, sunt victime ale modului în care au decurs operațiile militare din Ucraina, care în pofida asigurărilor date de oficialii ruși, că totul merge conform graficului, se pare că nu evoluează în parametrii doriți de conducerea de la Moscova.

Astfel, se pare că Andrei Serdyukov a fost înlocuit din funcție din cauza pierderilor masive înregistrate în Ucraina în rândul Trupelor de Desant Aerian.

De asemenea, după ce la începutul lunii aprilie, generalul Dvornikov a fost adus cu mare fast la conducerea trupelor ruse din Ucraina, la sfârșitul lunii mai a fost retras din această funcție. Nu se știe încă dacă incompetența a dus la înlocuirea acestuia sau oficialii ruși aplică acel principiu al rotației, folosit cu succes în Siria.

Cert este că atât Serdyukov, cât și Dvornikov, la fel ca și alți generali ruși s-au împotmolit acum în Ucraina, deși au avut evoluții fulminante în carieră, incluzând participarea la conflicte în Cecenia, în Ucraina în 2014 sau în Siria. Între altele, trebuie spus faptul că generalul Serdyukov a comandat și trupele OTSC care au desfășurat o operație fulger în Kazahstan, la începutul acestui an.

Ca urmare, se poate constata că “operația militară specială” din Ucraina, aflată în curs de desfășurare, nu seamănă deloc cu alte conflicte locale și regionale în care au mai fost implicate trupele ruse în ultimele decenii.

Paradoxal este faptul că deși, înaintea declanșării invaziei militare ruse în Ucraina se bănuia că militarii ucraineni nu vor fi dispuși să lupte împotriva rușilor, urmând să dezerteze în masă ori să se predea, acum se constată că la nivelul conducerii armatei ruse există generali, care pot fi acuzați de non-combat.

În sfârșit, în ceea ce-l privește pe noul comandant al Trupelor de Desant Aerian, generalul Teplinsky, trebuie precizat că acesta face parte din aripa dură a comandanților militari ruși. Acesta a participat la misiunea de menținere a păcii din Transnistria și la ambele campanii din Cecenia.

La trupe, generalul a fost denumit Armagedon, din cauza temperamentului său prea dur. De asemenea, acesta folosește indicativul Viscol. Rămâne de văzut dacă aceste lucruri vor fi suficiente pentru a rezista la conducerea Trupelor de Desant Aerian ale Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel