Echipamentele și militarii ruși curg constant spre Crimeea. De ce asta nu e o veste bună pentru Putin

Noii recruți în Armata rusă, ”sesiunea” 2023. Foto: Ministerul apărării / Districtul Militar Vest
Noii recruți în Armata rusă, ”sesiunea” 2023. Foto: Ministerul apărării / Districtul Militar Vest

Mișcarea de gherilă ucraineană Ateș monitorizează situația din Crimeea și raportează că prin nodul principal de cale ferată, orașul Dzhankoy trec efective tot mai numeroase de militari ruși, dar și cantități mai mari de echipamente militare, care se îndreaptă apoi spre front.

Armata rusă se confruntă cu pierderi uriașe pe front, motiv pentru care trebuie să-și completeze constant mașina de război cu echipamente și oameni noi.

Mișcarea de rezistență ucraineană Ateș, care acționează mai ales în peninsula Crimeea, a relatat de spre aceste mișcări, publicând și câteva imagini.

„Agenții noștri au observat (camioane) KAMAL, Ural și personal (militar) la gara din Dzhankoi”, scrie mișcarea Ateș în postările sale de pe platformaele X (Twitter) și Telegram.

„Agenții raportează, de asemenea, că personalul ocupantului încă sosește regulat. Rezultă că au o lipsă permanentă de personal, ceea ce indică pierderi semnificative pe front”, a spus mișcarea.

Totuși, dincolo de perspectiva rezistenței ucrainene, creșterea ritmului și volumului de echipamente arată că Rusia are resurse pentru a continua agresiunea împotriva Ucrainei, iar pierderile masive de militari nu au provocat reacții importante de revoltă în rândul societății ruse.

 

Ateș - ochii Ucrainei din teritoriile ocupate de Rusia

O navă de asalt amfibie rusă (LAS) în Portul Sevastopolul aflat sub ocupație. Ianuarie 2024. Crimeea, Ucraina. Sursa Foto: Gherilele Atesh.

Mișcarea Ateș a mai precizat că, pe lângă monitorizarea situației din Crimeea, este implicată și în apărarea împotriva armatei ruse și în eliberarea teritoriilor ocupate temporar.

Printre cele mai recente acțiuni, Atesh a declarat că a efectuat lucrări de recunoaștere la începutul acestei luni după o lovitură ucraineană asupra unei posibile stații radar din Evpatoria. 

De asemenea, zilele trecute, partizanii Ateș semnalau sosirea în portul Sevastopol a unei nave mari de debarcare Proiect 775 care, probabil, va intra în serviciu de luptă al marinei ruse. Nava ar urma să suplinească pierderea navei similare și anume „Novocherkask” (VDK-46), lovită de ucraineni pe 26 decembrie 2023.

Bloggerii militari din Rusia spun că Ateș este o invenție online a informațiilor ucrainene, menită să supraevalueze nivelul de rezistență ucraineană. Cu toate acestea, mass-media rusă raportează, de asemenea, că Atesh este o organizație teroristă, interzisă de Kremlin.

 

Luptă continuă

 

În raportul său regulat de luni dimineață , Statul Major ucrainean a spus că trupele ruse au încercat să pătrundă în apărarea ucraineană, de exemplu la Avdiivka și Mariinka, în ultimele 24 de ore. Potrivit personalului, în total au avut loc 74 de confruntări pe front, iar peste 110 de orașe și sate au fost, de asemenea, sub focul de artilerie.

Luni seara, armata rusă a atacat și cu opt drone Shahed, pe care Forțele Aeriene Ucrainene au declarat că le-au lansat din orașul Primorsko-Achtars. Ocupanții au tras și o rachetă Iskander din regiunea Voronej. Potrivit ucrainenilor, toate atacurile au fost respinse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel