Mai multe elicoptere rusești au fost distruse pe aeroportul Herson (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Planet Labs, o companiei americană de imagistică prin satelit, a publicat mai multe imagini în care pot fi observate echipamente și elicoptere rusești în flăcări pe aeroportul din Herson, ocupat de forţele ruse invadatoare. Potrivit informaţiilor CNN, aceste imagini din satelit au fost făcute pe 15 martie, după mai multe bombardamente efectuate în această zonă de către Forțele Armate ale Ucrainei.

Potrivit experţilor militari care au analizat aceste imagini, pot fi observate mai multe elicoptere rusești grav avariate, precum și alte câteva echipamente militare.

Potrivit publicaţiei ucrainene Defense Express, aceste fotografii au fost făcute în după-amiaza zilei de 15 martie, iar rezultatul acestor bombardamente arata precizia cu care artileria ucraineană îşi atinge ţintele.

Trebuie precizat că nu a putut fi stabilit cu exactitate numărul total de elicoptere ruseşti distruse şi avariate pe aeroportul din Herson.

În prima imagine analizată de experţii OSINT ai publicaţiei War Zone arata că cel puțin șase elicoptere sunt în flăcări.

Mass-media ucraineana precizează că aceasta este cea mai devastatoare lovitură pentru aviația rusă de la începutul agresiunii militare asupra Ucrainei.

Pagubele produse forţelor ruse de ocupaţie pe aeroportul din Herson au fost atât de mari încât incendiul care a cuprins elicopterele ruseşti a fost urmărit de către NASA Fire Information for Resource Management System (sistemul de monitorizare a incendiilor).

Potrivit senzorilor NASA, elicopterele rusești au fost aruncate în aer la 13:42, ora Kievului.

Prezența elicopterelor ruseşti pe aeroportul Herson a fost confirmată de imaginile din satelit, publicate anterior, pe 14 marie, de către Maxar Technologies.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel