EAU anunţă începerea operaţiunilor la prima centrală nucleară din lumea arabă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Emiratele Arabe Unite au anunţat sâmbătă începerea operaţiunilor la centrala nucleară civilă de la Barakah, prima de acest tip din lumea arabă, informează AFP şi Reuters.

"Anunţăm astăzi că EAU au procedat cu succes la punerea în serviciu a primului reactor al centralei de la Barakah, prima din lumea arabă", a transmis pe Twitter şeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, premierul Emiratelor şi emirul Dubaiului. "Este un moment istoric pentru EAU în obiectivul lor de a furniza ţării o nouă formă de energie curată", a comentat la rândul său Hamad Alkaabi, reprezentantul Emiratelor pe lângă Agenţia internaţională a energiei atomice (AIEA) de la Viena.
Corporaţia energiei nucleare din Emirate ENEC a precizat că subsidiara sa Nawah Energy "a inaugurat cu succes Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Barakah, situată în regiunea Al Dhafrah din Abu Dhabi".

Centrala, construită în colaborare cu Corporaţia de Electricitate a Coreei (KEPCO), urma să-şi înceapă funcţionarea în 2017, dar lansarea operaţiunilor a fost amânată pentru a se conforma cerinţelor legale de securitate. La finalizarea lucrărilor, centrala va dispune de patru reactoare cu o capacitate de 5600 megawaţi, adică circa un sfert din necesarul de electricitate al EAU, unul din principalii producători de petrol, transmite Agerpres.

EAU nu au dezvăluit suma totală pe care intenţionează să o investească în acest proiect, al cărui cost estimat este de 24,4 miliarde de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel