După decizia SUA, Berlinul face pasul și permite Ucrainei să lovească Rusia cu armele germane (Der Spiegel)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul german Breuer alături de cancelarul federal Olaf Scholz. Sursa Foto:Bundeswehr.
Generalul german Breuer alături de cancelarul federal Olaf Scholz. Sursa Foto:Bundeswehr.

Ucraina va putea folosi arme germane împotriva țintelor din Rusia. Aceasta reiese dintr-o declarație a purtătorului de cuvânt al cancelarului german, care s-a referit la dreptul internațional.

Reuters scrie că guvernul federal a permis, de asemenea, Ucrainei să bombardeze teritoriul Rusiei cu echipament militar furnizat din Germania. Decizia este rezultatul creșterii recente a atacurilor rusești în zona de graniță a regiunii Harkiv (ucr.) / Harkov (rus.).

Decizia este una asemănătoare celei luate de administrația de la Casa Albă, care permite Ucrainei să lovească ținte militare din Rusia, aflate la granița cu regiunea Harkiv.

După cum a relatat și DefenseRomania, anterior, Statele Unite au permis armatei ucrainene să folosească - limitat - echipamentul american pentru a distruge ținte de pe teritoriul Rusiei, dacă acestea amenință Ucraina.

"Germania a convenit cu Ucraina că armele pe care le furnizăm vor fi folosite în conformitate cu dreptul internațional. Împreună, suntem convinși că Ucraina are dreptul, conform dreptului internațional, de a se apăra împotriva acestor atacuri", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Hebeshreit.

În același timp, opoziția germană critică această decizie.

„Fac apel la cancelarul Scholz să respingă în mod clar cererea de utilizare a armelor occidentale pe teritoriul Rusiei”, a declarat liderul Partidului de Stânga, Jeanine Wissler.

Ea a numit cererile de a permite acest lucru „iresponsabile și foarte periculoase”. Fiecare rachetă occidentală care lovește Rusia crește riscul unei escaladări necalculate a acestui război. Fondatorul partidului, Sara Wagenknecht, a formulat un avertisment similar.

„De doi ani, am trecut o linie roșie după alta și devenim din ce în ce mai mult parte în război”, a spus politicianul.

Așa cum arată The Washington Post care citează un oficial de la Casa Albă, Ucraina „nu are nicio restricție” cu privire la utilizarea echipamentelor de apărare antiaeriană furnizate de Statele Unite pentru a doborî rachete sau avioane de luptă rusești deasupra teritoriului Rusiei „dacă acestea reprezintă o amenințare pentru Ucraina”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel