După sistemele NLAW, Marea Britanie oferă Ucrainei și sisteme de rachete antiaeriene Starstreak

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Marea Britanie a anunţat ieri că și-a intensificat furnizarea de arme către armata ucraineană, adăugând rachetele antiaeriene Starstreak pe o listă care include deja un număr semnificativ de arme antitanc NLAW oferite Ucrainei pentru a se apăra în faţa agresiunii ruse.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a precizat ieri, pe 9 martie, că guvernul de la Londra analizează posibilitatea de a furniza sisteme de rachete antiaeriene Starstreak către Ucraina.

La scurt timp a venit şi confirmarea că decizia a fost luat. Astfel, soldaţii ucrainenei vor primi – ca parte a unei asistenţe militare - sisteme de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune Starstreak, dezvoltate de compania britanică de apărare Thales.

Wallace a mai spus că Marea Britanie va mai furniza şi un număr limitat de rachete antitanc Javelin construite de Lockheed Martin și Raytheon, alături de pachete cu alimente pentru militari, dar şi articole sanitare, potrivit Defense News.

Referindu-se la capacitățile sistemului Starstreak, Wallace a precizat că acesta le va permite militarilor ucrainenei să protejez mai bine spaţiul aerian.

Potrivit specificaţiilor tehnice, sistemul Starstreak a fost conceput pentru a doborât elicoptere, avioane care zboară la joasă altitudine și vehicule aeriene fără pilot. Acest sistem are o rază de acțiune de până la 7 km.

Britanicii au lansat sistemul de rachete antiaeriene Starstreak în 1997, mai întâi montat pe un vehicul blindat, dar mai recent ca un lansator de rachete multiple. Există și o versiune sub forma unui sistem portabil de rachete antiaeriene.

 

Starstreak este al doilea sistem de arme furnizat recent armatei ucrainene de către britanici

 

Chiar înainte de invazia rusă, avioanele C-17 ale Royal Air Force au livrat Ucrainei mai multe sisteme de rachete antitanc NLAW.

De asemenea, Wallace a informat parlamentarii britanici cu privire la numărul de rachete NLAW furnizat Ucrainei, spunând că Marea Britanie a livrat inițial 2000 de unităţi, dar acum a crescut acest număr la 3615 de rachete. Atât sistemele NLAW, cât şi Starstreak provin din stocurile militare ale armatei britanice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel