După 'Siria 2014', Vladimir Putin a fost din nou nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Darius Muresan / 25 sep 2020 / 10:48

Președintele rus Vladimir Putin a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace în 2021.

Nominalizarea lui Vladimir Putin pentru Premiul Nobel pentru Pace a fost depusă de un grup de scriitori ruși, în frunte cu Sergey Komkov. Potrivit celor de la Tass, Kremlinul a reacționat prin vocea purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov care a subliniat că nominalizarea președintelui rus nu a fost făcută de Kremlin ci de către scriitorii ruși.

Peskov a declarat că în cazul în care Putin va câștiga premiul ar fi „minunat”, în caz contrar „nu ar fi nicio problemă”.

Interesant e că la Premiul Nobel pentru Pace a fost nominalizat și liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi, recuperat după ce a fost otrăvit în Rusia. Nominalizarea acestuia a fost depusă de cadre universitare din Rusia și a fost anunțată pe Facebook de sociologul, profesor la Universitatea Rutgers (SUA), Serghei Erofeev.

 

Putin a mai fost nominalizat la Premiul Nobel pentru că a adus 'pacea' în Siria

 

Vladimir Putin a mai fost propus pentru Premierul Nobel pentru Pace şi în anul 2014, meritul invocat atunci fiind prezentarea planului pentru neutralizarea arsenalului sirian de arme chimice şi evitarea astfel a unei intervenţii militare occidentale.

Până în prezent numai doi ruşi au primit Nobelul pentru Pace, fizicianul şi disidentul Andrei Saharov şi ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov, amintește și Agerpres. Acesta din urmă ar avea astfel dreptul să promoveze candidatura lui Putin, dar este puţin probabil să o facă, dat fiind că el l-a criticat adesea pe actualul lider de la Kremlin, printre altele şi pentru involuţia democratică a Rusiei din ultimii ani.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy