Mai rău decât teroriştii ISIS: Mai mulţi soldaţi ruşi au decapitat un militar ucrainean (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Canalele rusești de Telegram au publicat imagini video cu execuția barbară a unui militar ucrainean. Invadatorii ruşi l-au torturat pe prizonierul de război și l-au decapitat când încă acesta era în viață Înregistrarea video durează mai puțin de două minute, iar scenele sunt greu de descris în cuvinte. Unul dintre soldaţii ruşi îl arunca la pământ pe soldatul ucrainean și îi taie gâtul cu un cuțit. Apoi îi taie capul și i-l arată cameramanului. Comportamentul militarilor ruşi este destul de similar cu cel al teroriştilor ISIS care s-au făcut remarcaţi prin modul în care îi ucideau pe cei luaţi ostatici.

 

 

Nu se știe când a fost filmată această execuție. În filmare se văd frunze verzi, așa că se poate presupune că evenimentul a avut loc în sezonul cald.

În înregistrarea video, atacatorii sunt auziți vorbind rusă fără accent străin, ceea ce demonstrează clar că sunt de naţionalitate rusă. După cum se poate observa şi în înregistrarea video, soldaţii ruşi coordonează mutilarea corpului militarului ucrainean.

Vă avertizăm că sunt imagini cu puternic impact emoțional!

După publicarea materialului video pe reţele de socializare, Andri Yermak, șeful biroului președintelui Ucrainei, a scris pe canalul său de Telegram ca  va exista un răspuns pentru toate acestea.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a reactionat dur la decapitarea unui soldat ucrainean de către ocupanții ruși: Teroriștii ruși trebuie expulzați din Ucraina și de la ONU.

Pe contul său de Twitter, Kuleba a reamintit că pe internet circulă o înregistrare video cu soldații ruși decapitând un prizonier de război ucrainean. "Este absurd ca Rusia, care este mai rea decât ISIS, să prezideze Consiliul de Securitate al ONU. Teroriștii ruși trebuie să fie expulzați din Ucraina și din ONU...", a subliniat ministrul.

După precizează mass-media ucraineana, în seara zilei de 11 aprilie, pe rețelele de socializare a apărut un videoclip care arată soldați ruși decapitând un soldat ucrainean cu un cuțit. Judecând după video, soldatul era încă în viață când unul dintre soldați ruși l-a decapitat. 

Aceasta nu este prima crimă de acest fel comisă de militari ai forţelor ruse de ocupaţie. Jurnaliștii de la CNN au relatat despre un alt videoclip care a fost distribuit anterior pe rețelele de socializare.

Începând de săptămâna trecută au apărut pe rețelele de socializare două videoclipuri care par să arate decapitări ale unor soldați ucraineni. Videoclipurile par să fie despre evenimente separate. Este posibil ca una dintre ele să fi fost filmată foarte recent, în timp ce cealaltă pare să fi fost filmată în vara anului trecut.

Primul videoclip a fost postat pe un canal de socializare pro-rus la 8 aprilie. Acesta ar fi fost filmat de mercenari ruși din grupul Wagner și pare să arate cadavrele decapitate a doi soldați ucraineni care zac pe jos lângă un vehicul militar distrus.

La 6 martie, un alt videoclip care surprinde execuția unui prizonier ucrainean a fost publicat pe rețelele de socializare. La 12 martie, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a confirmat identitatea acestuia ca fiind Oleksandr Matsiievskyi, lunetist al Batalionului 163, Brigada 119 a Forțelor de Apărare Teritorială, regiunea Cernihiv. În urma anchetei s-a stabilit că acesta a fost executat la 30 decembrie 2022.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel