După luptele grele de lângă Bakhmut, Brigada 3 Asalt ucraineană este retrasă de pe linia frontului

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Celebra unitate a forțelor armate ucrainene, Brigada 3 Asalt, care a spart frontul rusesc la Bakhmut, este trimisă, în sfârșit, să se recupereze.

„După aproape un an de lupte grele în apropiere de Bakhmut, Brigada 3 Independentă de Asalt a părăsit, la începutul lunii decembrie, secțiunea istovitoare a frontului pentru recuperare pentru a deveni cea mai tehnologizată unitate din Ucraina”, a anunțat serviciul de presă al brigăzii, citat de publicația Ukrainska Pravda, pe 10 decembrie.

Vara trecută, militarii brigăzii au eliberat mai mult de 20 kmp de teritoriu, dintr-un total de 250 kmp eliberați de forțele armate ucrainene în timpul contraofensivei.

În prezent, brigada este în curs de pregătire, reechipare și transformare la scară mare, urmând să fie create noi unități în cadrul brigăzii.

Youtube video image

Marea unitate a anunțat că desfășoară inclusiv o campanie de recrutare de amploare și a făcut unele precizări privind programul de pregătire a noilor recruți care vor intra în rândul brigăzii.

Prima etapă, așa-numita săptămână de testare, este un program pentru cei care ezită să se alăture armatei sau se îndoiesc de nivelul lor de formă fizică. Pe parcursul antrenamentului de 7 zile, participanții au ocazia să se testeze, să dobândească cunoștințe de bază în domeniul militar și să experimenteze atmosfera vieții militare.

A doua etapă de pregătire este pregătirea suplimentară înainte de Cursul Tânărului Luptător (CTL), pentru cei care au decis să se alăture brigăzii, dar au nevoie să-și îmbunătățească nivelul de pregătire fizică pentru trecerea la. În această etapă, recruții urmează, în special, pregătire tactică și specială, paramedicală, topografie militară și orientare în teren, geniu (inclusiv folosirea minelor și a explozibililor) și pregătire fizică.

După aceea, noii recruți trec prin CTL, unde dobândesc cunoștințe teoretice și practice de întrebuințare a armamentelor, aprofundează pregătirea tactică, medicală, de geniu, comunicații speciale, topografie și, de asemenea, sunt supuși testelor de stabilitate psihologică și rezistență fizică. După ce trec cu succes de CTL, recruții se înscriu în rândurile Brigăzii 3 Asalt și sunt trimiși la unitățile lor pentru integrare și adaptare. Ulterior, luptătorii pot fi trimiși în prima linie pentru a îndeplini misiuni de luptă.

Brigada 3 Independentă de Asalt provine din Detașamentul „Azov” al Trupelor de Apărare Teritorială - o unitate de voluntari formată pe 24 februarie 2022 din veterani ai Detașamentului „Azov” din Garda Națională a Ucrainei și ai Mișcării „Azov”.

În primele zile ale invaziei, detașamentul a participat la apărarea capitalei Ucrainei și a regiunii Kiev. Ulterior, a fost extins la Regimentul „Azov”, care ulterior a fost transformat în unitatea de Forțe pentru Operații Speciale „Azov” a Forțelor Armate ale Ucrainei. La începutul anului 2023, unitatea s-a alăturat Forțelor Terestre ucrainene și a fost extinsă la Brigada 3 Independentă de Asalt. Formarea acestei brigăzi a fost concepută strategic pentru a crea o forță extrem de mobilă, bine echipată și antrenată extensiv, capabilă să se angajeze atât în ​​operațiuni defensive, cât și ofensive.

Din aprilie 2022, unitatea a apărat Ucraina în regiunea Zaporojie și a participat la eliberarea regiunii Herson. De la începutul anului 2023, unitatea a luptat în direcția Bakhmut. În special, pe 15 septembrie, în cadrul contraofensivei, brigada a eliberat localitatea Andriivka, regiunea Donețk.

În prezent, Brigada 3 Independentă de Asalt este formată din două batalioane de infanterie de asalt (infanterie), două batalioane mecanizate, un batalion de tancuri, un batalion antitanc, un batalion de apărare antiaeriană, un regiment de artilerie, un batalion de recunoaștere cu UAV, un batalion de informații cu UAV, un pluton de lunetiști, o companie de informații, un batalion de geniu, un batalion de logistică, o companie de transmisiuni, un batalion de întreținere tehnică, o companie radar, o companie medicală, o companie CBRN.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel