După EAU și Bahreinul a ajuns la un acord istoric pentru normalizarea relațiilor cu Israelul. Netanyahu a anunțat o ''nouă eră de pace"

Darius Muresan |
Data publicării:
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Acordul Israelului cu Bahreinul de normalizare a relaţiilor anunţă o ''nouă eră de pace", a declarat vineri prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a fost primul care a anunţat acordul, relatează Agerpres, care citează Reuters.

"Cetăţeni ai Israelului, sunt foarte emoţionat să vă informez că în această seară am ajuns la un acord de pace cu o altă ţară arabă, Bahreinul. Acest acord se adaugă la pacea istorică cu Emiratele Arabe Unite", a declarat Netanyahu într-un mesaj video în ebraică.

"Timp de mulţi ani lungi am investit în pace, iar acum pacea va investi în noi; vom aduce investiţii cu adevărat majore în economie Israelului, iar acest lucru este foarte important", a adăugat el.

Încă din cursul zilei s-au înmulţit zvonurile în media israeliene privind acest acord de normalizare, al doilea într-o lună cu o ţară din Golf şi al patrulea cu o ţară arabă după Egipt (1979) şi Iordania (1994).

Israelul şi Emiratele Arabe Unite au anunţat pe 13 august un acord de normalizare a relaţiilor lor care urmează a fi semnat marţi la Washington, intermediarul acestei apropieri între statul evreu şi monarhiile din Golf care împărtăşesc un duşman comun - Iranul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel