După ce dronele de mici dimensiuni le-au dat mari bătăi de cap în Ucraina, rușii se laudă cu un radar special pentru detectarea lor

Ionel Copcea |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Potrivit portalului rusesc topwar.ru, care citează surse oficiale rusești, cercetătorii ruși au dezvoltat o nouă stație radar, capabilă să detecteze dronele de dimensiuni reduse.

După cum a informat Serviciul de presă al Inițiativei Tehnologice Naționale, pe 28.01.2023, stația a fost asamblată folosind componente exclusiv de producție internă și este capabilă să urmărească chiar și drone ușoare cu o greutate de 150 de grame sau mai mult, care nu intră în linia de vizibilitate directă, până la o distanță de 10 kilometri.

Stația poate să detecteze și să stabilească coordonatele vehiculelor aeriene fără pilot, indiferent de ora din zi sau din noapte și de condițiile meteo, precum și să determine raza de acțiune a acestora, viteza de mișcare și apoi să transmită mai departe datele primite.

În plus, întreprinderile rusești care fac parte din compania de stat Rostec ar fi creat masiv drone de cercetare și atac, concepute special pentru nevoile „operației militare speciale” din Ucraina. Apariția în masă a unor astfel de echipamente a schimbat radical natura războiului.

Dronele tactice mici sunt capabile să efectueze operațiuni de cercetare, să detecteze automat pozițiile inamice și, de asemenea, să direcționeze loviturile de artilerie către acestea. De asemenea, dronele pot arunca grenade asupra inamicului.

În prezent, dronele rusești de atac Lancet, care au fost dezvoltate de specialiști din concernul Kalashnikov, sunt utilizate pe scară largă pe front. Potrivit reprezentanților ruși, acestea „și-au demonstrat deja performanțele ridicate”.

Drona kamikaze Lancet este capabilă să transporte muniții cumulative și cu fragmentație, precum și să lovească echipamentele și forța vie a inamicului, la distanțe de 40-70 de kilometri.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel