După ce cea mai mare navă a marinei iraniene a luat foc, o rafinarie din Teheran a explodat (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În cursul zilei de astăzi, cea mai mare navă a marinei iraniene a luat foc și s-a scufundat în Golful Oman. La câteva ore după acest incident, un incendiu a izbucnit într-o rafinărie din sudul Teheranului în urma unei explozii provocate de o scurgere dintr-o conductă de gaz lichid.

 

 

La peste o oră de la declanşarea incendiului, o coloană groasă de fum negru şi flăcările erau vizibile de la mai mulţi kilometri distanţă, potrivit unui jurnalist al AFP.

"Accidentul a fost provocat de o scurgere dintr-o conductă de gaz lichefiat" şi "o explozie a provocat declanşarea incendiului, provocând fumul care se vede", a declarat Mansour Darajati la televiziunea de stat.


Potrivit site-ului televiziunii publice, Darajati a spus că incendiul a fost declarat "spre ora 19.30" (15.00 GMT) şi că "din fericire nu există niciun mort în acest stadiu".

Pompierii au fost trimişi la faţa locului, la rafinăria Tondguyan, a relatat agenţia de ştiri IRNA.

Conform aceleiaşi surse, rafinăria în flăcări, în funcţiune din 1968, aparţine Tehran Oil Refining Company şi are o capacitate de 250.000 de barili pe zi.

Potrivit canalului de Telegram al televiziunii de stat, un purtător de cuvânt al societăţii a declarat că respinge "orice speculaţie privind un sabotaj la rafinărie".

"Accidentul s-a produs în urma unei probleme tehnice şi suntem pe cale să aducem incendiul sub control", a adăugat el.

Incendiul la rafinăria din Teheran a izbucnit la câteva ore după ce una dintre cele mai mari nave ale marinei iraniene, Kharg, de 200 de metri lungime, a luat foc şi mai târziu s-a scufundat în Golful Oman.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel