După ce cea mai mare navă a marinei iraniene a luat foc, o rafinarie din Teheran a explodat (Foto/Video)

DefenseRomania Team / 02 iun 2021 / 21:36

În cursul zilei de astăzi, cea mai mare navă a marinei iraniene a luat foc și s-a scufundat în Golful Oman. La câteva ore după acest incident, un incendiu a izbucnit într-o rafinărie din sudul Teheranului în urma unei explozii provocate de o scurgere dintr-o conductă de gaz lichid.

 

 

La peste o oră de la declanşarea incendiului, o coloană groasă de fum negru şi flăcările erau vizibile de la mai mulţi kilometri distanţă, potrivit unui jurnalist al AFP.

"Accidentul a fost provocat de o scurgere dintr-o conductă de gaz lichefiat" şi "o explozie a provocat declanşarea incendiului, provocând fumul care se vede", a declarat Mansour Darajati la televiziunea de stat.


Potrivit site-ului televiziunii publice, Darajati a spus că incendiul a fost declarat "spre ora 19.30" (15.00 GMT) şi că "din fericire nu există niciun mort în acest stadiu".

Pompierii au fost trimişi la faţa locului, la rafinăria Tondguyan, a relatat agenţia de ştiri IRNA.

Conform aceleiaşi surse, rafinăria în flăcări, în funcţiune din 1968, aparţine Tehran Oil Refining Company şi are o capacitate de 250.000 de barili pe zi.

Potrivit canalului de Telegram al televiziunii de stat, un purtător de cuvânt al societăţii a declarat că respinge "orice speculaţie privind un sabotaj la rafinărie".

"Accidentul s-a produs în urma unei probleme tehnice şi suntem pe cale să aducem incendiul sub control", a adăugat el.

Incendiul la rafinăria din Teheran a izbucnit la câteva ore după ce una dintre cele mai mari nave ale marinei iraniene, Kharg, de 200 de metri lungime, a luat foc şi mai târziu s-a scufundat în Golful Oman.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy