După ce a văzut că tunul său de 152 de mm nu are nicio șansă în fața artileriei NATO, Rusia crește numărul brigăzilor de artilerie grea

Ionel Copcea |
Data publicării:
2S7 Malka - Ministerul Apărării al F. Ruse / facebook
2S7 Malka - Ministerul Apărării al F. Ruse / facebook

Potrivit canalului de Telegram “Informatorul militar” din Rusia, Ministerul rus al Apărării intenționează să înființeze cinci noi brigăzi de artilerie de mare capacitate. 

În aceste zile au apărut informații despre formarea Brigăzii 17 Artilerie în Regiunea Leningrad.

“Pe fondul superiorității artileriei autopropulsate a NATO, cu calibrul de 155 de milimetri, față de tunurile rusești cu calibrul de 152 de milimetri, astfel de brigăzi de mare putere, cu tunurile lor cu calibrul de 203 milimetri, cu o bătaie de aproximativ 40 de kilometri, vor fi binevenite. Astfel, va fi întărită capacitatea de luptă contrabaterie, care în prezent este destul de moale pe linia frontului. Până acum, datorită eșecului real în producerea tunului autopropulsat Koaliția-SV, cu calibrul de 152 de milimetri, care dispune de o țeavă lungă și de o bătaie mare, a fost folosită o opțiune alternativă, prin reactivarea tunurilor Pion și Malka de 203 milimetri aflate în depozite”, a precizat sursa.

 

Rușii aduc mai multă artilerie foarte grea

 

Practic, în prezent, în luptele contrabaterie, trupele ruse întrebuințează lansatoare multiple de proiectile reactive cu calibre de 220 și 300 de milimetri, precum și drone kamikaze din familia Lancet. Numai că, aceste sisteme de armament sunt încă departe de a fi suficiente peste tot.

Ca urmare, obuzele cu calibrul de 203 milimetri pot concura în ceea ce privește bătaia (47,5 kilometri) cu artileria occidentală și, împreună cu minele de calibru 240 de milimetri, cu o bătaie de 20 de kilometri, pot provoca daune grele fortificațiilor inamice.

Înainte de începerea invaziei din Ucraina, Forțele Terestre rusești dispuneau de o singură brigadă de artilerie de mare capacitate, respectiv Brigada 45 Artilerie (UM 31969) din Tambov. Aceasta aparține Trupelor de Rachete și Artilerie și este formată din două divizioane de tunuri autopropulsate 2S7M Malka cu calibrul de 203 milimetri (câte 12 unități fiecare) și două divizioane de aruncătoare de mine autopropulsate 2S4 Tyulpan cu calibrul de 240 de milimetri (câte 12 unități fiecare).

Experții ruși reamintesc faptul că, la sfârșitul lunii decembrie 2022, a avut loc o ședință a Colegiului Ministerului rus al Apărării, la care a participat și președintele Vladimir Putin. În cadrul acesteia, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ținut un discurs, care poate fi considerat începutul unei reforme la scară largă a Forțelor Armate ale Federației Ruse, bazată pe rezultatele intermediare ale operației militare speciale aflate în curs de desfășurare și pe situația geopolitică în schimbare.

Șeful departamentului militar a anunțat atunci că vor fi reînființate Regiunile Militare Moscova și Leningrad și va fi format un corp de armată în Karelia, pe fondul aderării Finlandei la NATO. De asemenea, două divizii de infanterie moto vor fi create în regiunile Herson și Zaporojie, iar în cadrul Trupelor de Desant Aerian vor fi formate încă două divizii noi de desant-asalt. Șapte brigăzi de infanterie moto și de tancuri staționate în Regiunile Militare și la Flota de Nord vor fi reorganizate în divizii. În același timp, brigăzile de infanterie marină vor fi transformate, de asemenea, în divizii. În plus, în cadrul Forțelor Aerocosmice, vor fi formate opt regimente de aviație de bombardament și un regiment de aviație de vânătoare, precum și șase brigăzi ale Aviației Forțelor Terestre. Vor apărea opt brigăzi și divizii de artilerie, inclusiv de mare putere. Era prevăzută și creșterea vârstei de încorporare pentru executarea serviciului militar obligatoriu de la 18 la 21 de ani, dar a fost abandonată, precum și a limitei de vârstă de la 27 la 30 de ani, care a fost aprobată. Vor fi crescute și efectivele Forțelor Armate ale Federației Ruse la 1,5 milioane de persoane, din care 670.000 vor fi militari angajați pe bază de contract. Nu în ultimul rând, armata de tancuri va urma să aibă o divizie de aviație mixtă și o brigadă de aviație a Forțelor Terestre.

Sursa: topcor.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel