După ce a renunțat la Su-35 rusești, Egiptul cumpără din SUA avioane C-130 Super Hercules, radare și motoare

O aeronavă C-130J-30 Super Hercules, sursă foto: Lockheed Martin
O aeronavă C-130J-30 Super Hercules, sursă foto: Lockheed Martin

Departamentul de Stat prin Agenția pentru Securitate și Cooperare în Apărare (DSCA) a Statelor Unite ale Americii a aprobat vânzarea unui pachet de tehnică militară către Egipt, contracte ce se ridică la nu mai puțin de 2.2 miliarde de dolari și includ aeronave de transport C-130 Super Hercules.

Departamentul de Stat a anunțat că a aprobat posibila vânzare către Guvernul Egiptului. E vorba despre aeronave C-130J-30 Super Hercules și echipamente aferente. DSCA a notoficat Congresul american cu privire la această tranzacție.

Potrivit sursei citate, Egiptul va achiziționa 12 avioane C-130 Super Hercules, dar și 12 motoare Rolls Royce AE-2100D Turboprop, radare, sisteme de identificare AN/APX-119 - Identification Friend and Foe (IFF) -. Sunt incluse în tranzacție și sisteme de avertizare pentru apropierea rachetelor, numeroase sisteme de comunicare și piese de schimb și suport logistic.

Valoarea estimată a contractelor este de 2.2 miliarde de dolari iar contractorul principal va fi gigantul american Lockheed Martin.

 

Tranzacția vine după ce Egiptul a renunțat la avioanele rusești Su-35 la presiunea SUA

 

Egiptul urma să devină primul client al Su-35 din zona Orientului Mijlociu, în urma semnării unui contract în 2018, (neconfirmat până în mai 2020), care cuprindea livrarea a 24/26 de avioane pentru aproximativ 3 miliarde de dolari. Din acest pachet 15 sau 16 avioane erau deja fabricate și gata de livrare.

Doar că tranzacția a căzut pentru că Statele Unite au amenințat că vor sancționa Egiptul, dacă va merge înainte cu avioanele Su-35, fiind pusă în pericol starea de operativitate a peste 200 de F-16, zeci de elicoptere AH-64 Apache și a sute de tancuri M-1 Abrams din înzestrarea trupelor egiptene, potrivit site-ului Aviacionline.

Deoarece aeronavele Su-35 au fost achitate, Egiptul a dat acordul companiei ruse United Aircraft Corporation (UAC) să revândă avioanele în numele său.

CITEȘTE ȘI: Gură de oxigen pentru industria rusă. Iranul e la un pas de avioanele Su-35 refuzate de Egipt și Indonezia și plusează cu S-400

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel